Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan készüljünk az állásinterjúra?

Hogyan készüljünk az állásinterjúra?

Ha sikerrel járt az önéletrajzunk, és behívtak interjúra, akkor legalább annyi figyelmet kell fordítanunk a személyes találkozóra való felkészülésre, mint amennyit az önéletrajz megírására fordítottunk.
Először is ellenőrizzük le, hogy hová megyünk interjúra. Valószínűleg rengeteg önéletrajzot küldtünk ki, a lehető legkellemetlenebb húzás viszont, ha összetévesztünk két céget. Ezután keressünk rá az adott szervezetre az interneten. Olvassuk el, amit csak találni lehet róla, elsősorban a tevékenységéről, múltjáról, üzletpolitikájáról. Ha tudjuk, hogy személy szerint kivel fogunk beszélgetni, akkor lehetőleg keressük ki őt is a weblapon, olvassunk utána a beosztásának, feladatainak. Ugyanígy előfordulhat, hogy tudjuk, ki töltötte be előttünk az adott pozíciót, vagy más hasonló munkatárs feladatainak a leírása szerepel az oldalon, akkor azt is alaposan tanulmányozzuk át. Ha valamilyen speciális termékkel, munkaeszközzel, környezettel lesz dolgunk, akkor igyekezzünk erről mindent megtudni.
Készüljünk előre megtervezett válaszokkal, különösen az olyan kényes kérdésekre, amelyek a családra, jövőbeni tervekre, pluszmunka vállalására vonatkoznak. Ne legyünk sem túl elutasítóak, sem túl készségesek. Ezek olyan kérdések, amelyeket nem lehetne feltenni, a munkáltató is igyekszik virágnyelven kérdezni. A kérdést muszáj érteni, a válasz viszont lehetőleg kitérő legyen. Az is taszító lehet a munkáltató számára, ha szolgalelkűen mindent alárendelünk a munkalehetőség megszerzésének. Készüljünk kérdésekkel is a cégről, fogalmazzunk meg olyan dolgokat, amik nem túl általánosak és tényleg érdekelnek minket. Például hány emberrel kell együtt dolgozni, milyen lesz a hierarchiai beosztás, milyen munkaeszközöket biztosítanak, stb.
Azt természetesen nem kell külön elmondani, hogy az interjúra megfelelően öltözve kell menni, időben odaérni, és az előre megbeszélt helyen az előre megbeszélt személyt név szerint kell keresni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan és miért keressünk pénzt diákként?

Egyre több középiskolás és egyetemista diák vállal szabadidejében munkát. Olyan munkát, amit kifejezetten diákoknak szánnak. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük