Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készüljünk a húsvétra gyerekekkel?

Hogyan készüljünk a húsvétra gyerekekkel?

A gyerekeknek az ünnepek mindig a vidámságról, a programokról, a játékokról és az ajándékokról szólnak. Ők nem még nem értik meg vagy értékelik az ünnep hangulatát, eredetét, törtnetét, vallási színezetét. Ők annyit érzékelnek belőle, hogy ilyenkor pár napig együtt van a család, az iskolában, az óvodában az adott ünnepre hangolódva készítenek díszeket, játékokat. De az így van jól, majd idővel megismerik a részleteket is. Addig, amíg kicsik, bőven elég, ha tudják a húsvéthoz a jelképeit társítani, és tudják, hogy ilyenkor azért rajzolnak nyuszikat, bárányokat, csibéket, tojásokat az óvodában is, mert ezek az ünnep szimbólumai.
Otthon is be lehet őket vonni a készülődésbe.

A fent említett állatokat, motívumokat, ha lerajzolják, ki lehet ragasztani őket az ablakba. Műfűből, vagy a szabadban szedett fűből készíthetnek az előszobába egy kis fészket, amibe – mint télen a csizmájukba – várhatják a húsvéti ajándékokat, amit a nyuszi „tojik” nekik. Igazi élményt jelenthez az, ha vagy otthon, vagy a mamánál, ha kertes házban lakik, akkor a kertben rejtjük el nekik az apró ajándékokat, csoki tojásokat. Egész biztosan élvezettel indulnak a kertbe keresgélni, felfedezni, vajon melyik bokor alatt, vagy melyik fán lapul a számára valami meglepetés. Ha még elő nyuszit is simogathatnak, akkor aztán teljes lenne a boldogságuk.
A tojásfestés folyamatába is be lehet vonni a gyerekeket, hiszen semmilyen veszélyes eszközt nem kell közben használni, maximum arra kell ügyelni, hogy magukra ne borítsák a festékes vizet, mert akkor a ruhájuknak annyi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük