Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készüljünk a gyerekekkel az ünnepekre?

Hogyan készüljünk a gyerekekkel az ünnepekre?

Az ünnepek közeledtével legyen az szó, bármely ünnepről is a gyerekek mindig nagy izgalommal és lelkesedéssel várják. Ne utasítsuk el a segítségüket az előkészületeknél, hisz így tanulják meg ők is, hogy kell készülni a különböző ünnepekre. Amellyel mindig kezdjük az az ünnepek előtti nagytakarítás. Vegyük igénybe az ő segítségüket is olyan munkálatokban, amelyeket el tudnak segítség nélkül végezni, mint például a játékok elpakolása, a szennyes kihordása a fürdőbe esetleg a nagyobbakat még a szekrények áttörölésére is megkérhetjük vagy pedig, ha elég idős akkor a porszívózásra.

Az ünnepi munkálatok a takarítás után mindig a díszítéssel, a lakás dekorálással, nagyobb ünnepekkor még az udvar dekorálásával folytatódik, mint például a karácsony, amikor megkérhetjük a gyerekeket, hogy az udvari fenyőfát díszítsék ők fel. Ha elvégeztük a dekorálásokat, melyek a gyerekek kedvencei közé tartoznak, akkor neki láthatunk az ünnepi menü készítésének.

Természetesen itt is kérjük meg őket a segítségükre, hiszen vannak könnyebben elvégezhető teendők melyeket nagy előszeretettel segítenek elvégezni. Ilyenkor több időt tudnak velünk tölteni, hát használjuk ki megfelelőképpen, együtt készüljünk a meghitt ünnepi alkalmakra szánt ételekkel. A sütemény készítés kihagyhatatlan számukra ilyenkor kedvükre kóstolgathatják a sok édességet anélkül, hogy bárki szóvá tenné. Utána díszítsük fel az ünnepi asztalt és a gyerekekkel együtt terítsünk meg. Az ünnepek elmúltával a segítő kedvük kicsit alább hagy, de az utómunkálatokba is próbáljuk bevonni őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük