Kezdőlap » Étel » Hogyan készül a perec?

Hogyan készül a perec?

Mindenki csak találgat hogyan készült az első perec. Egyes emberek szerinte egy szerzetes készítette azoknak a gyerekeknek, akik imádkoztak. Alakját az imádkozó szerzetes keresztbe tett karját ihlette. Hogyan is készül a gyárakban? Először a tésztát kell meggyúrni, hidrogenizált növényi olajat, cukrot és sót öntenek a gépbe. A gép hozzáadja az élesztőt, a kukoricaszirupot, hideg vizet és lisztet. A hideg víz fontos alapanyag, annak segítségével a tészta könnyebben nyújthatóvá válik. Ezután a tésztát kiveszik, kisebb darabokra vágják, és kiadagolják. A
z adagoló levágja késsel az egy perechez szükséges mennyiséget. Kicsihez 70 gramm, a nagyhoz 140 gramm tészta szükséges. Majd a futószalag 40 centi hosszúságú henger alakú tésztát nyújt belőle.

Egy gép kialakítja a perec három lyukú formáját. Ezután egy futószalagra kerül, ahol 14 percig utazik, ennyi idő alatt a tészta megkel. Ezután 82 fokra hevített folyékony nátrium-hidroxidot locsolnak rá. Ennek segítségével a perec nem fog kiszáradni, mivel bent marad a nedvessége. Egy kemencébe kerül, ahol a külsejét megpirítják, így sütés során nem fog odaégni. 3 és fél perc alatt 293 celcius fokon sütik. Egy hosszú futószalagon mennek tovább, ahol fokozatosan lehűlnek.

Ezután lefagyasszák őket, ahol kőkemények lesznek és már csomagolható állapotúak. Ezután a robotkar beadagolja őket, majd a következő gépnél hatos csomag mellé 1 csomag só kerül. Így a vásárlók, mielőtt megmelegítik a perecet, úgy sózhatják, ahogy tetszik nekik. Ezután csomagolják, sűrített levegő kerül a perec mellé. Majd kartondobozba kerülnek és már mehetnek is a boltokba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk rakott zöldségeket ?

Szülőként tudjuk, hogy milyen fontos a zöldségek fogyasztása egészségünk megóvása érdekében. Gyermekeink már kevésbé vehetőek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük