Kezdőlap » Étel » Hogyan készül a krumplirózsa?

Hogyan készül a krumplirózsa?

Ez a nagyon dekoratív köretdíszítés nálunk még egyáltalán nem elterjedt, valószínűleg azért, mert rendkívül macerás elkészíteni. De kétségtelenül nagyon szép, ezért megéri vacakolni vele egy elegáns romantikus vacsora kapcsán, vagy azért, hogy lenyűgözzük a látogatóba érkező anyósunkat az ünnepi ebéddel.
Először is mossuk, hámozzuk meg a krumplit, olyan fajtát, amit sütéshez és chips készítéséhez ajánlanak. Ezután vágjuk minél vékonyabb szeletekre. Ebben nagyon sokat segíthet egy speciális szeletelő-daraboló gép. Az a jó, ha a szeletek minél hajlékonyabbak, ugyanis most következik a felcsavarásuk.
Fektessük a szeleteket az asztalon egymásra úgy, hogy a darabkák viszonylag szorosan, pár centinként kövessék egymást, és egy kb. 10-15 cm-es csíkot alkossunk. Ezután próbáljuk meg óvatosan felcsavarni az egész csíkot. Közben a szeletek egy kicsit eltávolodnak, elcsúsznak egymástól, ami nem baj, annál karakteresebb virágokat fogunk kapni. A csokor alját tűzzük össze néhány fogpiszkálóval. Többféle módon is megsüthetjük, például olajsütőben bő olajban, ahogy nálunk általában a sült krumplik is készülnek, vagy a képen látható módon kiolajozott muffinsütőbe helyezve. Ha az utóbbit választjuk, akkor ne felejtsük picikét meglocsolni olajjal, a legjobb, ha konyhai olajspray-t használunk – ez gazdaságos, és az étel is sokkal kevesebb zsiradékot szív fel.
Nagyon szép eredményeket lehet elérni lila színű krumplival is, ha pedig bacon szalonnából is készítünk hasonló csokrokat, akkor szinte egy egész vacsorát lehet összehozni a virágokból. Próbálkozhatunk más színes zöldségekkel is, például répával is. Gondoskodjunk a tányéron valamilyen zöld dekorációról is, például petrezselyemzöldről, salátalevelekről vagy zöldhagyma csíkokról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük