Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan készül fürdőszobabútor régi komódokból?

Hogyan készül fürdőszobabútor régi komódokból?

Ha egy kicsit spórolni szeretnénk (az egyébként igen drága) fürdőszoba bútorokon a felújítandó fürdőszobába, és egyben lehetőségünk van megmenteni egy régi komódot, akkor ne habozzunk: alakítsuk át mosdószekrénnyé!
A képlet egyszerű: ha megvan a kiválasztott mosdókagyló, vágjuk ki a komód felső lapjából a mosdókagylónak megfelelő nyílást. Távolítsuk el a szekrény hátuljának egy részét, vagy ha nagyon pontosan ki tudjuk mérni a vízvezeték be és kimenő csöveinek a helyét, akkor elegendő mindössze a lyuk helyét kifúrni. Ha a mosdókagyló és így a csövek elhelyezése éppen egy fiók fölé kerül, akkor értelemszerűen a fiók nem lesz mozgatható. Erről a tárolóhelyről sajnos le kell mondanunk.
Szereljük le a fiók előlapját és ragasszuk, vagy apró csavarokkal csavarozzuk fel az eredeti helyére, hogy a nyílást eltakarja. Ideiglenesen illesszük össze a csöveket, hogy ellenőrizzük, hogy passzolnak-e. Ezután szedjük szét újra, és hozzuk rendbe a szekrényt.
Ehhez először is emeljük ki a fiókokat és le az ajtókat, hogy minden részhez könnyedén hozzáférjünk. Csiszoljuk le a fa részeket, ügyeljünk, hogy sehol ne álljanak ki szálkák. Ha a fa valahol korhadt, és ki lehet cserélni, akkor azon a részen helyettesítsük új lapokkal.
Fessük le a bútort, lehetőleg belül is, mert így tovább egészséges marad az anyag. A pakolófelületen használjunk vízálló fóliát a sima festék helyett. Végül szereljük össze a bútort: mosdókagyló, vízvezeték csövek, szaniterek felhelyezése, majd tegyük tökéletessé szép, rusztikus fogantyúkkal a fiókokra és ajtókra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kérjünk árajánlatot?

Egy házfelújítás rengeteg pénzbe kerül. Minél több az elvégzendő munka, annál többe. Épp ezért nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük