Kezdőlap » Ital » Hogyan készül a forralt bor?

Hogyan készül a forralt bor?

A nyár slágeritala a sör, a tél viszont a forralt boré. Ez pedig épp olyan, mint a tökéletes kenyér vagy tökéletes palacsinta receptje: ahány ház, annyi szokás, és mindenki elszántan ragaszkodik a saját technikájához.
A legfontosabb kérdés, hogy milyen borból készüljön? Ugyanúgy megfelelő alapanyag lehet a fehérbor, mint a vörös vagy a rosé. Ahhoz, hogy a fűszerek íze ne nyomja el a bort, érdemesebb inkább a kifejezetten erős ízűek közül választani. Hogy a meleg alkohol ne üssön túl nagyot, esetleg egy kevés vízzel fel lehet önteni. Forraljuk fel a bort. Az eredmény szempontjából mindegy, hogy a tűzhelyen tesszük ezt, vagy másképp, de nagyon hangulatos például a szobában, kis kályhán melegíteni. Még egy alacsony teljesítményű, kis kályha is könnyedén képes felmelegíteni az italt, bár forrni nem fog, de arra nincs is szükség.
Fűszerként lehet használni a bolti keverékeket is, de érdemes kísérletezni és saját receptet kialakítani. A jellemző fűszerek: fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, vanília, citrom, narancs vagy más citrusfélék, almaszeletek, gyömbér, és így tovább. Mindent persze ne használjunk, mert nagyon kaotikus lesz a végeredmény. Általában szokás cukorral is édesíteni, de nagyon finom egy nagy kanál mézzel vagy karamellel, karamellizált cukorral is.
A tálalás legelegánsabb orosz típusú fémkeretes teás poharakban. Tálaláskor tegyünk a poharakba egy-egy kanál mézet, díszítsük citrushéjjal, kevergetéshez használjunk fahéjrudat vagy cukorkristályos pálcikát.Ha ki akarjuk egészíteni egy elegáns, romantikus otthoni vacsorával, akkor együnk hozzá különféle sajtokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük