Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan készül a kukoricapehely?

Hogyan készül a kukoricapehely?

Ha szeretnék megőrizni alakjukat, de nem akarnak lemondani az ízletes reggeliről, valószínűleg egy tányér gabonapehely mellett döntenek. A táplálkozástudományi szakemberek a reggelit tartják a legfontosabb étkezésnek.
Elsőként a kukoricaszemeket 2 órán és húsz percen át főzik. A szemek ezután egy gépbe kerülnek, ahol gömbölyű formát vesznek fel, – és itt határozzák meg, hány kilóra lesz szükség a recept elkészítéséhez. A lekerekített szemeket ezután kiszárítják, ez fontos lépés az újabb főzés előtt. A vékony, korong alak kialakításához a szemek egy speciális présen haladnak át. A szemek a két egymással szembeállított gyorsan forgó henger közötti kis résen potyognak le. A futószalag összegyűjti a szemeket és elszállítja őket a kemencéhez. Sülés közben folyamatosan rázzák, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön. A pelyhek szép barnán hagyják el a kemencét. A következő dob 230°C hőmérsékleten összekeveri a pelyhet egy édes folyadékkal. A benedvesített szemeket ezután kiszárítják. Ezt követi a fontos vitaminok hozzáadása. A szemek egy újabb hengerbe kerülnek, ahol több pumpa permetezi be a felületüket vitaminokkal. Ezzel elkészült a kukoricapehely.

A müzli szeletek gyártásához egy keverőgép gabonamagvakat, rizst és szirupot kever össze. Amikor a keverék megfelelő állagú, a gép egy nagy lapra teríti ki az elkészült alapanyagot-ha a keverő kiürül, a futószalag útjára indul. A masszához csokoládédarabkákat, gyümölcsöt, vagy más ízesítőanyagot adnak. A megfelelő vastagságot egy hengerprés alakítja ki. Ezután 35 egyforma széles csíkra vágják fel, amiket egy kés a kellő hosszúságban szeletel fel. A szeleteket sorba rendezik, felkészítve őket az utolsó lépésre, a csomagolásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kardamom: az értékes fűszer jótékony hatásai egészségünkre

A kardamom a sáfrány, illetve a vanília mellett a világ legdrágább fűszernövényeinek egyike. A gyömbérfélék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük