Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készítsünk textil használati tárgyakat a babának?

Hogyan készítsünk textil használati tárgyakat a babának?

Nagy divatja van a DIY, azaz csináld magad jellegű hobbiknak mostanában, és ezt még duplán, triplán hasznossá is tehetjük. Először is vegyük szempontnak, hogy ne porfogókat készítsünk. Az elkészült darab legyen tartós és legyen valami olyan funkciója, ami miatt legalább hetente egyszer levesszük a helyéről. Ha ezt az alapelvet a babaholmikkal kombináljuk, akkor azonnal látjuk, hogy vagyonokat lehet spórolni, ha magunk készítjük el a baba egyik-másik használati eszközét.
A legkönnyebb a textíliákkal elbánni, mert ehhez csak olló és tű vagy varrógép kell. Először is gyűjtsük rendszeresen a háztartásban fellelhető használt textíliákat.

Bátran tegyük félre valamennyit, ha megtisztítható, az már jó, még ha szakadt is. Ilyenkor arra kell gondolni, hogy legalább tömőanyagnak jó lesz. A gyűjtött anyagok előnye, hogy pontosan ismerjük őket, tudjuk, hogyan kell mosni, és biztosak lehetünk benne, hogy nem voltak fertőzésnek kitéve, így biztonságosan adhatóak a babának. Nyugodtan gyűjthetőek a kötött ruhadarabok is, különösen a kézi kötés érdekes, mert a darabok visszafejtésével sokféle fonalhoz hozzájuthatunk, a gyerekjátékok és kis ruhák pedig nem is igényelnek ennél több alapanyagot.

Interneten és bolti könyvekben is sok-sok leírás van gyerekholmik elkészítéséhez. Feltétlenül tartsuk be a legfontosabb biztonsági szabályokat: a varrás legyen tartós, sűrű öltésekkel készüljön, ügyeljünk rá, hogy a tömőanyag ne szabadulhasson ki belőle. Ne varrjunk a ruhákra és játékokra semmilyen fölösleges fityegőt, mert a baba lenyelheti és így fulladásveszélyt okoznak. Nagyon figyeljünk, hogy a munkadarabokban ne maradjon gombostű.
A mosáshoz érzékeny bőrhöz ajánlott mosószert használjunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük