Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk térhatású festéseket a házban?

Hogyan készítsünk térhatású festéseket a házban?

A street art egyik népszerű formája az utcára olyan módon felfestett aszfaltrajz, hogy egy bizonyos nézőpontból tökéletes mélységérzetet adjon. Ehhez hasonló hatást otthon is elérhetünk, elsősorban példádul a gyerekszobában vagy a hálószobában, méghozzá nem is nehezen.
Segítségül vegyük elő a régi diafilmeket, és válasszunk ki egy képet vagy annak egy elemét, amit szívesen látnánk a falon. Fűzzük be e filmet a diavetítőbe, állítsuk a megfelelő kockához, és vetítsük a képet a kívánt falrészre. Akkor lesz nagyon érdekes a hatás, ha ezt kifejezetten sarokban tesszük. A vetítő úgy vetíti a képet, hogy abból a pontból, ahol a vetítő áll, pontosan az eredeti képet látjuk, torzítások nélkül, ha tehát volt olyan eleme volt a képnek, amin mélységérzet érezhető, akkor könnyen eltakarhatjuk a sarok vonalát. A hatás érdekében a vetítőt szemmagasságban helyezzük el. A főbb vonalakat rajzoljuk fel a festendő falra ceruzával, ezután következik a festés. Törekedjünk rá, hogy a közelről torznak tűnő képet ne korrigáljuk reflexesen. Többször is ellenőrizzük a helyes képet a kiválasztott szögből (ahol a vetítő állt). Használjunk minél több színárnyalatot, és ne feledkezzünk meg az árnyékokról sem, amivel akár tökéletessé is tehetjük az illúziót.
Ha a gyerekszobáról van szó, akkor készítsünk néhány kiegészítő dolgot, például a falból kiemelkedő papírmasé fatörzset, a festmény elé emelt kis kuckót, vagy az erdőrészlet fölé vattafelhőt. Az égboltot teljesebbé tehetjük éjszaka világító, fluoreszkáló papírból kivágott csillagokkal is. Ha a tökéletességre törekszünk, akkor valódi csillagképeket rakjunk ki a plafonra, így a gyerkőcök bent, biztonságban tanulhatják meg a felismerés alapjait, a gyenge fény pedig beláthatóvá, így kevésbé ijesztővé teszi a szobát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük