Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk színes tojásokat a tálba?

Hogyan készítsünk színes tojásokat a tálba?

Téged is érdekel, hogy hogyan készíts olcsó, de szép húsvéti tojásokat a tálakba?

Először is amikor tojásos ételeket készítünk ne törjük fel a tojásokat, hanem fújjuk ki őket és gyűjtsük össze a számunkra szükséges mennyiséget.

Ha a tojásokat kifújtuk, akkor mossuk ki őket, majd hagyjuk megszáradni őket.

Ezek után jöhet a tojás készítés élvezetesebb része a festés. Ha átlagos tojásokat akarunk készíteni akkor vízfestéket használjunk, ha ettől erősebb színű, élénkebb tojásokat szeretnénk, akkor temperát használjunk vízzel való felhígítás nélkül. Ha viszont gyönyörű egyedi és csillogó tojásokat szeretnénk, amit mindenki meg fog csodálni akkor körömlakkal fessük le a tojásokat, amelytől csillogó és különleges tojásokat kapunk a táljainkba.

Ha nem egyszínű tojásokat szeretnénk készíteni, akkor egy pohár víz tetejére csepegtessünk néhány csepp körömlakkot különböző színekben és ebbe mártsuk bele a tojásunkat és egy kicsit elfordítva vegyük ki a vízből. Majd hagyjuk megszáradni, ezzel egy kevert színű tojást kapunk.

De az egyszínű tojásokra készíthetünk különböző motívumokat egy fülpiszkáló segítségével, melyek lehetnek különböző színű pöttyök, a pöttyök rendszerezése során viszont egyszerű virágokat is készíthetünk a tojásokra.

De ha a leggyorsabb tojás festési módszert szeretnénk választani, amely hagyományos is a hagyományos boltban kapható tojásfestékkel is készíthetünk színes tojásokat húsvéti dekorációként.

Ha elkészültek a húsvéti tojások, akkor már nincs is más dolgunk, mint egy tálba élénk zöld füvet rakni és ráhelyezni az élénk, csillogó tojásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük