Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készítsünk szilveszteri maskarát?

Hogyan készítsünk szilveszteri maskarát?

Az év utolsó napja a vigaszság és szórakozás ünnepe. Így van ez már évszázadok óta. Az emberek ilyenkor keresik egymás társaságát és közösen várják az újév beköszöntét. A vidámságot és a játékosságot külsőségekben is kifejezik mókás öltözettel, maszkokkal. Egy egész kis iparág fejlődött ki erre, méregdrágán árulnak az utcán és a boltokban műanyag maszkokat és csillogó parókákat és még ki tudja miket. Kis leleménnyel, kreativitással magunk is elkészíthetjük szilveszteri maszkunkat.
A legáltalánosabb az egyszerű álarc, aminek a csak a képzelet szabhat határt. Készülhet kartonpapírból festéssel, vagy textilből is akár. A lényege azonban az, hogy minél díszesebb, csillogóbb legen, azonban ne akadályozza a viselőjét a mozgásban és beszédben… no meg az evésben ivásban. Ide tartoznak még a mókás fejfedők, amiket elkészíthetünk régi kalapokból, sapkákból, amire rátehetünk kartont, hogy hegyes süveg formája legyen, amit festünk, vagy textillel vonunk be. Kartonpapírból készíthetünk keménykalapot, csákót vagy egyszerű bohóc süveget is.
Nagyon tetszetős parókát gyárthatunk úgy, hogy egy régi kötött sapkára, a kívánt hosszúságúra vágott fonal darabokat horgolótűvel áthúzzuk a kötések között és – kinek mennyi a türelme – egy csinos parókát fogunk kapni. Ha ez egy frissen lebontott fonalból tesszük, akkor a paróka még göndör is lesz. Ezzel a technikával akár szakáll is készíthető. Itt az alap lehet egy fokhagyma háló is.
A vállalkozó szelleműek egész öltözetet is gyárthatnak maguknak. Be lehet öltözni például kéményseprőnek. Egy fekete nadrág és egy fekete ing, amire óriási gombokat varrunk, hiszen számíthatunk rá, hogy mindenki ezt akarja majd megfogni. Egy fehér anyagból tegyünk négyszögletes sálat a nyakunkban, visszafelé kötve. Kelléknek feltétlenül vigyünk magunkkal egy minél nagyobb szűrös üvegmosót. Az arcot korom helyett a barátnő szemfestékével lehet összemaszatolni.
A lányoknak annyival van könnyebb dolguk, hogy minél bolondosabb az öltözékük, annál nagyobb sikert fognak aratni.
A cél a vidámság, a kényelem és a szórakozás!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük