Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készítsünk szilveszteri díszeket a lakásunkba.

Hogyan készítsünk szilveszteri díszeket a lakásunkba.

Szilveszterkor a legtöbb lakásban még ott díszeleg a karácsonyfa, amit a szokások szerint Vízkeresztkor, január hatodikán illik lebontani. Ha viszont a lakás kicsi és kevés a hely, akkor már az ünnepek után sokan leszedik. Ha van karácsonyfa, ha nincs, szilveszterre ismét feldíszítjük lakásunkat, más nem a meghittség, hanem a vidámság és a bolondozás jegyében. Sok féle díszt kaphatunk a boltban, de bátran felhasználhatjuk a karácsonyfáról lekerült boákat és gyöngyfüzéreket, sőt a világítást is. Tegyünk a falra színes álarcokat, a boákat és gyöngyfüzéreket lógassuk a mennyezetről keresztbe valamely bútorhoz. Fessünk vízfestékkel mókás figurákat a tükrökre, hogy aki belenéz, bele tudja illeszteni arcképét ...

Szilveszterkor a legtöbb lakásban még ott díszeleg a karácsonyfa, amit a szokások szerint Vízkeresztkor, január hatodikán illik lebontani. Ha viszont a lakás kicsi és kevés a hely, akkor már az ünnepek után sokan leszedik. Ha van karácsonyfa, ha nincs, szilveszterre ismét feldíszítjük lakásunkat, más nem a meghittség, hanem a vidámság és a bolondozás jegyében.
Sok féle díszt kaphatunk a boltban, de bátran felhasználhatjuk a karácsonyfáról lekerült boákat és gyöngyfüzéreket, sőt a világítást is. Tegyünk a falra színes álarcokat, a boákat és gyöngyfüzéreket lógassuk a mennyezetről keresztbe valamely bútorhoz. Fessünk vízfestékkel mókás figurákat a tükrökre, hogy aki belenéz, bele tudja illeszteni arcképét a figurába. Csak olyan festéket használjunk, ami később könnyen lemosható lesz.
A hagyományos szilveszteri dísz a szerpentin, amit bőven árulnak a boltokban. Érdemes azonban a tavalyról megmaradt szerpentint használni, mert ilyenkor a „friss” szerpentin eldobásakor egy hosszú csík marad, mert a papírnak még nem volt ideje összekunkorodni. Az idén vásároltakat pedig eltehetjük ezen okból jövőre.
Ügyesebbek, színes papír, olló és egy kis ragasztó segítségével lampionokat is készíthetnek, amik a fenyőfa izzósorára erősítve hangulatos világítást adnak. Készülhet nagyobb lampion is, tollakkal, szalagokkal díszítve, ami a lakás többi fényforrására kerülhet.
A háziasszonyok „örömére” sokan kedvelik a konfettit, ami apró színes kör alakú kis papírdarabkák, amik általában még tavasszal is megbújnak egy-egy bútor mögött. Ezt is vásárolhatunk, de akár a gyerekekkel is könnyen elkészíthetjük a karácsonyról maradt csomagoló anyagokból. Csupán egy irodai lyukasztóra van hozzá szükségünk. Gyűjtsük egy kis dobozkába, de szigorúan csak vendégségbe használjuk. Ha hozzánk jönnek, úgyis lesz benne nekünk is részünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sminkben búcsúztassuk az óévet?

Nekünk, nőknek mindig minden körülmények között fontos, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Fontos a ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.