Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk szép és illatos karácsonyi dekorációt?

Hogyan készítsünk szép és illatos karácsonyi dekorációt?

A karácsonyhoz nemcsak a sütemények, az ajándékok, és a karácsonyfa tartoznak, de az illatok is, melyek ilyenkor körülölelik az egész lakást. Habár egyre többen választanak műfenyőt az igazi helyett, azért nekik is részük lehet az isteni igazi fenyőillatban, amit a műfenyő nem tud megadni.
Akik műfenyőt állítanak, azoknak érdemes beszerezni néhány igazi fenyőgallyat, ágat, és különböző asztali illatos dekorációt készíteni belőle. A finom, karácsony szellemét idéző gyantaillatot már néhány fenyőág segítségével előidézhetjük. Vegyünk elő néhány fenyőágat, és egy pár hagyományos karácsonyfadíszt, például gömböt és gyöngysort, és máris kész a karácsonyi asztali dekoráció. Szintén kreálhatunk olyan asztali díszt is, mely fenyőágakból, és gyertyákból áll, hiszen a kettő jól kiegészíti egymást. Tehetünk fenyőágak mellé más zöld növényeket is, és melléjük még néhány eltérő színű karácsonyfadíszt.
Készíthetünk saját magunk koszorút is fenyőágakból, mely nem adventi koszorúként szolgál ezúttal, hanem dekorációként. Díszíthetjük néhány kisebb karácsonyfadísszel is, szalagokkal, gömbökkel vagy tobozzal. Tehetjük egyszerűen az asztalra, vagy fellógathatjuk a lakásban az egyik ajtóra is. Akár az ajtó belsejére, akár kívülre aggatjuk fel a díszt, mindenképp jól mutat, még akkor is, ha csak fenyőgallyból és tobozból áll. Tulajdonképp az egész dekoráció teljesen a saját ízlésünkre van bízva, választhatunk akár kissé csicsásabb, akár teljesen egyszerű stílusú díszt is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük