Kezdőlap » Étel » Hogyan készítsünk stílusos csokikelyhet egyszerűen és gyorsan?

Hogyan készítsünk stílusos csokikelyhet egyszerűen és gyorsan?

A csokikehely készítéséhez előre tervezzük el, milyen méretű kehelyre vágyunk, szerezzünk be különböző méretű lufikat, hogy legyen hasonlítási alapunk. Lufit ma már bármilyen méretben (felfújt állapotban pár centistől félméteresig, ezt mindig jelzik a csomagoláson) találunk hobbiboltokban, vagy akár egy egyszerű bevásárló üzletben is. A csokoládé súlya attól függ, hány darabot szeretnénk, és persze függ a kehely méretétől is. 100gramm csokoládé 4-5 tenyérnyi kehelyre elég. A csokoládé legyen magas kakaótartalmú, amit keverhetünk tejcsokoládéval is, de azt ne feledjük, ezek könnyebben olvadnak. Ha alacsonyabb kakaótartalmú kelyhet szeretnénk, inkább tálalásra (keksztartó, cukorkatartó,csokigolyó tartó), akkor természetesen azzal is dolgozhatunk.
– Első lépésben fújjuk fel enyhén a lufikat, fontos, hogy ne „durranásig”, hanem aránylag puha állapotú legyen, ez azért fontos, hogy munka közben ne repedjen el.
– Készítsünk elő egy zsírpapírt, sütőpapírt, erre fogjuk ráhelyezni a kelyheket.
– Olvasszuk meg a csokoládét, és igyekezzünk meleg helyen tartani,amíg dolgozunk vele, de ne legyen nagyon forró sem. Egy mély tálba (amibe befér a lufink) öntsük a csokoládét, majd fogjunk egy lufit, és merítsük félig az olvasztott csokiba.
Gyors mozdulattal nyomjuk a sütőpapírra a lufit, így kis talpat is kapunk, ami megtartja a kelyhet. A száradási idő körülbelül 5 perc (tehetjük hűtőbe is). Ha végeztünk a formázással, ismételjük meg a műveletet minden formával, így stabil, nehezen széttörő kelyhet kapunk.
– Színes cukormázzal is bevonhatjuk a szélét. Merítsük a kehely száját az olvasztott csokiba alaposan, hogy mindenhol érje, és gyors mozdulattal mártsuk bele a színes apró cukorkába. Bármilyen apró díszítő is megfelel, mint a csokireszelék (házilag is reszelhetünk ellentétes színű csokiból), kókuszreszelék.
– Ha fehér csokis, vagy kevert mintát szeretnénk, akkor egyik csokoládé színt kanál segítségével, vagy habzsákba töltve csorgassuk a tálba, minden kehelynél egyenként.
Kiválóan, és stílusosan tálalható benne madártej, fagylalt, vagy gyümölcsleves. Bármi, ami hideg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük