Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan készítsünk „pörgős” szoknyát gyermekünknek?

Hogyan készítsünk „pörgős” szoknyát gyermekünknek?

Az óvodai élet számtalan elvárást támaszt gyermekünkkel szemben. A szocializálódáshoz hozzá tartozik a csoport életritmusának felvétele. Ebbe beletartozik az óvodai trend követése is.
Minden kislány álma óvodásként is már, hogy olyan szoknyája legyen, ami teljesen kipörög, ha forogni kezd benne. Ilyen szoknyákat valahogy nehéz találni a boltokban. Viszont elkészíteni sokkal könnyebb.
Egy 4-5 éves hercegnő méretére készített szoknya anyagigénye kb. 2 méter hosszú és 0,4 méter széles anyagból tökéletesen megoldható.
Ha nincs pénzünk új anyagra, akkor otthoni maradékokból is megoldható. A feladat annyiból áll, hogy az előzőekben említett méret szerint összeállítsuk a szoknya alapját. Azért arra figyelni kell, hogy ne legyen eltérő az anyagvastagság, s színtartó anyagokat használjunk.
Ha megvan az alapanyagunk, akkor a rövidebb oldalánál összevarrjuk, utána pedig felaljazzuk kb. 2 cm szélességben, így lesz a szoknya aljának tartása is.
A derékrészt úgy készítjük el, hogy kb. 4 cm-nyi ráhajtást képezünk, s azt visszavarrjuk. Ha van széles gumink, akkor azt fűzünk bele. Sokkal mutatósabb lesz, mivel a széles gumi kislányunk derekát is hangsúlyozni fogja.
Ha csak keskeny gumi (kb. 1 cm széles) áll rendelkezésünkre, akkor a derékrészt végigvarrjuk úgy, hogy a keskeny guminak megfelelő szélességű gumiházat képezünk a derékrészen. Általában 3-4 sorral „osztjuk” egyenlő részre a szoknya derékrészét. Elegendő minden második gumiházba gumit fűzni.
A „ráncolás” miatt ne aggódjunk, mert a gumi jellegéből adódóan egyenletesen lesz beráncolva a szoknya, bár tény, hogy a legszebb tartást az ad a ruhának, ha a gumit belevarrjuk a derékrészbe. Ezt viszont tényleg csak ügyes kezűek tudják megcsinálni, mert meglehetősen nehéz a gumit kinyújtani a szoknya teljes szélességében, s úgy bevarrni. Ebben az esetben különösen ügyelni kell arra, hogy a gumit egyenletes erővel húzzuk.
Ha akarjuk, feldobhatjuk a szoknyát kis zsebecskékkel, a szoknya anyagából varrt kis masnival, virággal. Applikálhatunk a szoknya aljára egyenletes távolságban egyforma virágokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük