Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk olcsón adventi koszorút?

Hogyan készítsünk olcsón adventi koszorút?

Mai világunkban nehéz feladat az alacsony családi költségvetéssel rendelkezők számára a Karácsony bensőséges hangulatának megőrzése, hiszen a Jézuskát minden gyermek várja, ha van pénz, ha nincs. Ilyenkor a családok a gyermekeknek joggal járó ajándékokról mindenképpen gondoskodni akarnak, s inkább a karácsonyi hangulatot árasztó díszítéseken, dekorációkon spórolnak.
Nem is gondolnánk, hogy a természet tálcán kínálja nekünk a legszebb dekorációk sokaságát. Egy kis fantáziával és kézügyességgel ezreket spórolhatunk.

Adventi koszorút számos formában készítenek már, újabban a szokatlan formák kezdenek hódítani. Ilyen a négyszögletes adventi koszorú. Nagyon egyszerű elkészíteni. Parkokban, erdőkben, kis utcákban lévő fasorok alatt minden bizonnyal találni egyenes faágakat.
Ezeket egyforma méretre vágjuk, s ragasztópisztollyal egymáshoz rögzítjük úgy, hogy a négyszögletes formát kiadja.
Ezt a formát – amely úgy néz ki, mint egy kis „kerítés” – ráragasztjuk egy kartonpapírra. Méretét tekintve legalább 25×25 cm-es alapra érdemes készíteni. Ha a ragasztással készen vagyunk, akkor tetszőleges formában beleillesztjük a 4 db gyertyát. Erre többféle lehetőségünk van. Lehet úgyis, hogy minden sarokba állítunk egyet, vagy átlósan egymás mellé helyezünk minden gyertyát. Amikor ezzel megvagyunk, már csak a díszítés a dolgunk.

A „kerítésen” nagyon jól mutat, ha függőlegesen kicsi faágakat ragasztunk fel. Ez műfenyő is lehet. A gyertyák köré fenyőtobozt tehetünk. Ezt is szintén meg lehet találni parkokban is, erdőkben is. Ha időben kezdünk gyűjtögetni, akkor többféle fenyő terméséből is készletet halmozhatunk fel. A tobozok közé tehetünk egész fahéjat is. Rendkívül jó illata lesz! Az adventi koszorú alapját és a tobozokat, fahéjat sok éven át használhatjuk. Éppen csak frissíteni kell!
Ez egy olyan adventi koszorú, amely inkább kis utánajárást, sétát igényel, és minimális anyagi vonzata van. Az elkészítéshez szükséges anyagok ott hevernek a lábaink előtt, csak le kell hajolni értük. Ráadásul a „beszerzésük” aktív pihenésnek számít, hiszen a természetben sétálni mindig jót tesz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük