Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készítsünk olcsó szilveszteri dekorációt?

Hogyan készítsünk olcsó szilveszteri dekorációt?

Egyedien, és olcsón is dekorálhatjuk lakásunkat, vendégváró hangulatot keltve, például dekorációs boltokban kapható festékszóró flakonokkal. Mindegy milyen színt választunk, de a szilveszterhez hozzátartozik a pompa, az elegancia, és a vidámság is, így válasszunk színeket. Elsősorban találjuk hatalmas méretű magas oldalú üvegedényt, akár virágvázát is, ha áttetsző. Ezekbe rakjuk majd a kész díszítő elemeket. Hogy mit fújjunk le? Ami ilyenkor kéznél van: almát, diót, akár pingponglabdát, karácsonyfa-ágat, de meglepő formát kapunk, ha egy darabka szőlőfürtöt – sajnos később ezt nem lehet elfogyasztani, viszont akár banánt is fújhatunk, ami viszont „felhasználható majd még”. Ha van felesleges, karácsonyfadíszünk, üveggyöngyünk, ezeket vegyesen, és főként óvatosan helyezzük az üvegedénybe, de ne feledjük, a sokszínűség néha sokk.
A világítással is játszhatunk. Narancsot félbevágunk óvatosan, csak a héját érintve, majd egy nagy kanállal alányúlunk, szép lassan körbe nyomkodjuk benne a kanalat, és ha körbeértünk, kiemeljük. Az így megmaradt fél-fél narancshéjakba aztán vagy mécsest rakunk, vagy speciális illatos olajat öntünk, és máris kész az illatozó látványvilágítás. Ma már valóban olcsón kapunk dekorboltokban lampionpapírt, sokféle színben , amit saját tetszésünknek megfelelő formájúra alakíthatunk, és hangulatával feldobjuk otthonunkat.
Szilveszterkor az éjféli koccintás után mindenki köszönti egymást, és boldogabb újévet kíván. Ezt megtehetjük kicsit másképp is. Vásároljunk, vagy készítsünk magunk színes borítékokat, és ahhoz illő levélpapírt. A borítékokat osszuk ki a vendégek között, azok írjanak rá jókívánságot, helyezzék bele a borítékba, majd egy nagy kalapba rakva, egyenként húzzanak. Így mindenki egyedi és személyre szóló jókívánságot kap. Ha ellentétes nemű a köszöntő, illő csókkal viszonozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük