Kezdőlap » Esküvő » Hogyan készítsünk olcsó meghívókat?

Hogyan készítsünk olcsó meghívókat?

A nyomdaköltség még egy átlagos esküvő esetében sem kicsi, ha nem próbálunk spórolni azzal, hogy saját kezűleg készítjük el a meghívókat, étlapokat, ültető kártyákat, köszönőlapokat.
A meghívók és a többi papír kiegészítő nem attól lesz olcsó, hogy ronda (azt egy menő nyomdában is nagyon jól meg tudják oldani), hanem attól, hogy rááldozzuk néhány szabad esténket, egy hétvégét vagy pár napot a szabadságunkból az elkészítésükre.
A kézzel készült megoldásoknál is nagyon fontos, hogy passzoljon a díszítéshez, hangulathoz. Ehhez csak a megfelelő alapanyagokat kell megtalálni. Romantikus, csipkés hangulathoz használhatunk tortapapírt vagy maradék ruhacsipkét, vékony szalagot. Vicces, bohókás megoldásokhoz bármilyen jópofa rajz, maradék puzzle darabok jól illenek, és így tovább.
Hogy a papír tartós legyen, vásároljunk névjegykártya keménységű kartont. Ebből is nagyon nagy színválaszték van már, bármilyen stílushoz találunk hozzáillőt. A legtöbb nyomtató még tudja kezelni ezt a típusú papírt, de nagyon személyes hatása van, ha kézzel írjuk meg a meghívókat. Mellékelhetjük hozzá egy közös képünket is. Egyedivé tehetjük mintás lyukasztókkal, vagy ha egy tehetséges barátunk az alkalomhoz illő mintát fest rájuk.
Szokás idézetekkel és/vagy vicces versekkel is ellátni a meghívókat. Ezt csak akkor csináljuk, ha az idézet tényleg mindkettőnkhöz illik, és még a vőlegény sem tartja kínosnak a barátai előtt, vagy pedig a verssel valamilyen határozott kívánságot fejezünk ki, például hol találják a meghívottak a nászajándék listát, vagy hogy éppen ajándék helyett borítékkal készüljenek, vagy pont hogy azzal se.
A neten rengeteg kreatív ötlet, fotó kering, szinte alig akad olyan megoldás, amit kis változtatásokkal el ne lehetne készíteni saját kezűleg is. A személyes kedvencem a dobozzá hajtogatható meghívó, amibe az ifjú pár vagy a szülők mindenféle hasznos segítséget pakolhatnak a meghívottaknak az útra: térképet, cukorkát, ásványvizet, stb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő avagy az utolsó nap gondolatai

Legtöbben bíznak benne, hogy szerelembe esés és az igazi megtalálása után jön majd egy nap, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük