Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk olcsó és organikus karácsonyi ajándékot?

Hogyan készítsünk olcsó és organikus karácsonyi ajándékot?

Ha százféle rokonnak és barátnak kell kisebb ajándékot keresnünk, akkor rengeteg időnk és pénzünk elmehet. És abban az esetben, ha magunk akarunk olcsó ajándékot készíteni az időnk szintén veszélyben van és könnyen lehet, hogy az ajándék rendkívül bénára sikerül.
A következőkben egy olyan ajándék ötletét fogom felvázolni melynek alapanyag költsége igen alacsony, gyorsan könnyen, sorozatgyártással készíthető, azonban garantáltan minden darab egyedi lesz. És nem utolsósorban nem egy össze-vissza ragasztgatott műanyag izé, hanem természetes alapanyagokból készült, önmagában természetességet sugárzó dísztárgy.
Vegyünk egy átlátszó, üres borosüveget, jól sikáljuk le, hogy szép tiszta legyen kívül belül, mert a palack átlátszósága kulcsfontosságú. Ezek után készítsünk elő mindenféle magokat.

A legkisebb legyen kb. a mák, a legnagyobb pedig ne legyen nagyobb, mint az üveg szája. Ezen kívül legyenek eltérő színűek. Ezek után eszkábáljunk össze egy papír tölcsér, melynek segítségével a magokat könnyen a palackba juttathatjuk, használhatunk szélesebb csövű műanyag tölcsért is.
A magokat beletöltve különböző színű csíkok – rétegek jelennek majd meg, melyek remekül mutatnak. Fontos, hogy az a réteg, amire rátöltünk, kisebb szemű legyen, tehát a borsra ne öntsünk mákot, mert összefolynak, a mákra viszont tehetjük a borsot. Érdemes arra figyelni, hogy hasonló színek ne kerüljenek egymás mellé (én például a borsot és a mákot nem egymás mellett helyezném el). A végén pedig a palack száját egy parafadugóval zárjuk le.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük