Kezdőlap » Étel » Hogyan készítsünk nyújtható, formálható fondant?

Hogyan készítsünk nyújtható, formálható fondant?

Készítsük elő a hozzávalókat: 2x 50 dkg átszitált porcukor külön edénybe mérve, 1 evőkanál zselatin,6 evőkanál víz, 1 evőkanál vaj,- vagy kókuszzsír, 2 evőkanál méz
Nagy tálba szitáljunk át 2×50 dkg porcukrot, az egyik tál porcukrot tegyük félre, a másik tálba készítsünk mélyedést. Egy evőkanál zselatint 6 evőkanál vízzel egy edénybe keverjük össze, gőz fölé tesszük, és teljesen feloldjuk a zselatint a vízben. Ha a zselatin feloldódott, hozzákeverünk egy evőkanál vajat, és két evőkanál mézet, melyeket szintén a gőz fölött simára keverünk a zselatinnal. Ha a vaj is teljesen felolvadt, beleöntjük a tálba, amelyben a mélyedést előkészítettük, majd kanállal elkezdjük összekeverni. A félretett tálból a porcukrot kanalanként elkezdjük adagolni a híg masszához, egészen addig, amíg nyújtható keménységű masszát nem kapunk. Mindig fokozatosan, kanalanként adagoljunk. Ha a kanállal már nehezen megy, a kezünkkel dolgozzuk tovább a masszát. Az így elkészített masszát fóliába csomagoljuk, és pár órára pihentetjük, vagy hűtőbe tesszük. Ha a hűtőbe tesszük, figyeljünk arra, hogy felhasználáshoz mindig szobahőmérsékletű legyen.
A szobahőmérsékletű cukormasszából vágjunk le akkora mennyiséget, amit felhasználni szeretnénk, a massza ilyenkor még törik, nem elég rugalmas, ezért lassan adagolva adjunk hozzá vajat, amíg gyurma állagú, nyújthatóvá nem válik.
Az így elkészült fondant már felhasználható tortaburkolásra, vagy virágok, illetve figurák készítésére. Ételszínezékkel tetszőlegesen színezhetjük.
Egyszerű rózsa készítése:
A fondant tetszőlegesre színezzük, majd az így kapott masszát 1-2 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott masszába tetszőleges méretű egyforma köröket vágjunk ki, legalább 12 körszeletke legyen. Ezeket egyenként illesszük egymás köré, majd a legkülső széleket enyhén hajtsuk kifelé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük