Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk modern, minimál stílusú adventi koszorút?

Hogyan készítsünk modern, minimál stílusú adventi koszorút?

Az adventi koszorúnál elkövetett leggyakoribb hiba, hogy túldíszítik, túlreagálják az elkészítését. Persze, miközben készítgetjük ott kelletik még magukat dísz hegyek, amiket fel tudunk használni, és azt mondjuk magunkban, csak még egy fenyőág, csak még egy szalag, vagy csak még egy kis arany spray.
Idén próbáljuk ki inkább a minimál dizájnt, ami amúgy is jól mutathat díszítéssel eltelített adventi lakásban. A modern, minimál stílus jellegzetes színe a fekete, fekete-fehér, szürke, esetleg ezeknek valamilyen élénk színnel való párosítása, például fekete-bordó, szürke-lila, és így tovább, de ezek a színek inkább csak az egyhangúság megtörésére szolgálnak. Előnyben részesítik a fényes, fém- vagy üvegjellegű felületeket.
Ha az adventi koszorút akarjuk újraértelmezni, akkor azért feketét ne használjunk, ez az időszak semmiképp sem gyászos, és mivel egyházi ünnepről van szó, van okunk, hogy az egyház ide vonatkozó színeit figyelembe vegyük.
Keressünk egy nagyon egyszerű tartószerkezetet, lehet akár egy modern kistányér is, esetleg egy kisebb, lapos szelet egy fa törzséből, vagy favágás közben lepattant megfelelőnek tűnő fadarab. Erre erősítsük fel a négy darab gyertyát. Ehhez vehetünk speciális gyertyatartó tüskét, de dolgozhatunk ragasztópisztollyal is, vagy forró viaszt is használhatunk ragasztónak.
Hanyagoljuk a klasszikus karácsonyi színeket, mint a piros, zöld, arany, ezüst, sárga. Használjunk helyette natúr fehér vagy halványszürke gyertyákat, amiknek az aljára felragasztjuk egytől négyig a számokat. A harmadik gyertyára rózsaszín számot tegyünk, vagy valamilyen más, apró, rózsaszín díszt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Halloween

Mit jelent a Halloween? Maga a szó az All Hallows (Mindenszentek) előtti estét jelenti. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük