Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk mini irodát egy szekrényből?

Hogyan készítsünk mini irodát egy szekrényből?

Sok lakásban előfordul, hogy nincs még egy plusz helyiség, amit irodának használhatunk, vagy más okokból nem célszerű külön vonulni, például figyelni kell a gyerekekre. Ilyenkor nagyon jól jöhet egy kompakt, mini iroda, amit egyetlen mozdulattal elzárhatunk az avatatlan szemek, a mindent kipakoló gyerekmancsok elől, és még túl sok rendet sem muszáj tartani benne.
Vegyünk ehhez egy régi szekrényt vagy szekretert, ami felújításra vár. Belezzük ki, azaz emeljük ki a polcokat, akasztókat, és a nyomukat is távolítsuk el. Ha szükséges, csiszoljuk le az egészet, majd fessük ki a kívánt színre. Alakítsunk ki polcokat, mégpedig úgy, hogy középen behelyezünk egy függőleges elválasztó falat, majd ennek a két oldalára alakítjuk ki a polcokat. A függőleges elválasztó megakadályozza, hogy az iratokkal túlságosan megterhelt polcok meghajoljanak. Mindenképp készítsünk egy olyan polcot, amit íróasztalként használhatunk. Ez alá több szintet már ne tegyünk, hogy a lábunk kényelmesen elférjen, fölé is csak úgy, hogy még a laptop is bőven elférjen az asztalkánkon. A két ajtószárnyra lapos dolgokat helyezzünk, például parafa táblákat, amire feljegyzéseket lehet tűzni, vagy nagy méretű naptárat.
Az asztalka mögötti részt díszíthetjük hasonló tárgyakkal, mint amivel az irodánkban is tennénk, például faliképpel, családi fotókkal, stb. Mindenképp szereljünk fel egy lámpát. Ha vezetékes, akkor a kábelt egy apró lyukon is bevezethetjük, ha nem használjuk olyan sokat az irodát, akkor elemes is jó lehet. Szükség szerint akár telefont is beépíthetünk. Gondoskodjunk egy apró kukáról is.
Ha az iroda ajtaját bezárjuk, csak egy szép szekrényt és egy széket fogunk látni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük