Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk mikulászacskót otthon?

Hogyan készítsünk mikulászacskót otthon?

Nemsokára itt a Karácsony, amelynek az egyik felvezetője a Mikulás. Pár hét múlva eljön az ideje annak, hogy az ablakba kirakott csizmácskákat kedves Mikulásunk telepakolja. A Mikulásnak – mint tudjuk – vannak elvárásai a gyerekekkel kapcsolatban. Szereti, ha az ablakba kitett csizmácska tiszta, s azt is értékeli, ha a gyerekek jól viselkednek. Viszont manapság inkább direkt erre a célra varrt textilcsizmát rakunk ki, de az is előfordul, hogy maga a Mikulás hozza ebben a mikuláscsomagot. Ahány ház, annyi Mikulás-szokás!

Ebben a cikkben a családoknak is és a Mikulásnak is adunk tippeket. Mikulászacskó könnyen készíthető otthon is. Ennek nagy előnye az újrafelhasználhatósága, s ez a környezetvédelemnek kedvez. Már novembertől lehet a lakástextil üzletekben karácsonyi mintájú anyagokat kapni. Főleg vásznakat. Rendkívül széles a választék.

A mikulászacskóhoz saját igényünk szerint vásároljuk meg az anyagot. De a jó gyerekek szüleinek érdemes legalább 40 cm széles anyagot vásárolni, hiszen a Mikulás ide lehet, hogy többször is ellátogat, így több vagy nagyon szütyő kell.

A legideálisabb tasakméret a 40 cm hosszú, 25 cm széles. (Ebbe a legnagyobb mikuláscsokik is beleférnek!) A kiszabáskor ezt nyilván duplázni kell, hogy a tasak mindkét oldala rendelkezésünkre álljon. A varrás levesz szélenként 1-1 cm-t. Ezek az anyagok könnyen foszlanak, ezért legalább cikkcakk varrással érdemes őket letisztázni. A tasak szájától 5 cm-rel lejjebb varrunk egy bújtatót, ahová a zsinórt fűzünk, vagy egyszerűen csak átkötjük egy dekoratív szalaggal.

Ez a mikulászacskó látványos és örökre szóló darab, kimosható, s a „rendeltetésszerű” használatot követően jó lesz tárolóeszköznek. Például pici játékok tartójának. Nem beszélve arról, hogy gyermekünk mindig emlékezni fog rá.
Kellemes időtöltést!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük