Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készítsünk madáretetőt?

Hogyan készítsünk madáretetőt?

Eljött az ősz és a tél is itt van már, mikor az itt telelő madarak már kevésbé találnak maguknak élelmet, ezért készítsünk nekik etetőt. Nem feltétlenül kell kész boltit venni sok pénzért, otthon is készíthetünk egyszerűen.

Mindenkinél szokott otthon lenni nem használatos műanyag flakon, nos, ebből is készíthetünk etetőt és elég egyszerű is az elkészítése, meg aztán a gyerekek is nagyon élvezik az ilyen feladatokat. Szóval úgy készítjük, hogy vágunk rá az aljától számítva 30 cm-re egy akkora lyukat, ahol beférhet a kismadár és eléri az élelmet.

Az élelme lehet egy kis szalonna, almát vagy különböző magvak. Házat készíthetünk neki fából is, ha beszerezzük hozzá a szükséges faanyagot, szege és kalapácsa mindenkinek van otthon, úgyhogy azt is barkácsolhatunk. A szalonnát egyszerűen ki is akaszthatjuk, aztán a kismadár úgy is le tudja róla csipegetni a táplálékot. Egyébként narancs héjából is lehet, kibelezzük és vágunk rá négy lyukat, amire majd felfűzzük a fonalat vagy valami erősebb alapanyagot.

Aztán a narancsba beleszórjuk a magvakat és kész is a kis tálka. Ha késztetést érzünk rá, hogy csináljunk, akkor mindenképpen érdemes, hiszen ezzel nagy segítséget adunk neki, ebben a zord időjárásban, hogy táplálékhoz jussanak. Úgy pár naponta figyeljük is, hogy után kell tölteni vagy sem, mivel, ha egyszer a madárka észreveszi, hogy ott van a számára étel, akkor vissza fog járni és nehogy csalódás érje. A kismadaraknak is jó érzés és nekünk is, mivel egy elég egyszerű művelettel életeket menthetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük