Kezdőlap » Ital » Hogyan készítsünk latte macchiato-t otthon?

Hogyan készítsünk latte macchiato-t otthon?

A latte tulajdonképpen egy tejeskávé, bár ezekből is igen sokféle van, elkészítése a helyi szokásoktól függ. Ezért, ha latte macchiato-t választunk, mindig kérdezzünk rá az elkészítés módjára. A tejeskávék családjába tartozó latte macchiato abban különbözik a café latte-től, hogy cukor helyett mézzel készülő meleg ital.
A macchiatohoz szükségünk van egy lapos kistányérra, egy átlátszó üvegpohárra, és egy kiskanálra, legalább 2,8-as tejre- ami tejhab készítéséhez alapfeltétel, kisméretű tejforraló-kiöntőre(amiben habosíthatjuk a tejet), ezenkívül mézre-az egyik fő alkotóelemre, és karamell-vagy csokoládészószra, esetleg kakaóporra a díszítéshez.. Ha van otthon presszókávé gépünk, akkor szinte neki is foghatunk a készítéshez.
A pohár méretétől függően, kicsit több,mint kétharmad résznyi tejet felmelegítünk a kávégép forralóján, nem kell teljesen kemény habbá, a lényeg, hogy elég forró legyen, majd erre jön később a lefőzött kávé.
A pohár aljára csepegtetjük a mézet, ízlés szerint, majd a felforrósított habos tejet ráöntjük. Lefőzünk egy adag presszókávét, és a kiskanál segítségével nagyon lassú mozdulattal, a kanalat a pohár egyik szélének támasztva, ráöntjük a pohár falára. Nagyon fontos, hogy lassan tegyük, hogy ne keveredjen el a tej és a kávé, szépen megtartva a szintkülönbséget. Ezután rendes tejhabot készítünk, amit rákanalazunk a tetejére. Ügyeljünk arra, hogy a tejhabot kicsit túl rakjuk, hogy púpozott legyen, mert így jobban mutat. Díszítésként karamellszósszal, vagy csokoládéöntettel különböző formákat rajzolhatunk, ezek tetszőlegesek lehetnek.
Kockacukorral, vagy papírtasakos cukorral tálaljuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zöld tea hatásai

A zöld tea nemcsak élénkít,hanem jótékony hatással van az egészségre.Főként kínai fogyasztók állítják,hogy természetes gyógynövény,hiszen …

2 hozzászólás

  1. nem akarok kötekedni de ez a melange receptje a Caffe Latte az az amikor először a 4cl kávét egy láttés pohárba öntünk majd arra rá a tejhabot ettől az egész kávébarna lesz és egy árnyalattal el választódik a tejhab a Caffe Latte Macchiato pedig a “csíkos kávé” először tejhab majd óvatosan rá öntjük a 4cl kávét ami elválasztódik a habtól és a tej tetején, a pohár közepén lesz a Melange pedig az amit le írtatok. Néha a kávézóban el gondolkozok h a sok hülye aki nem tudja mit kér és ezért ki van akadva annak honnan van az esze és éjszaka bele botlok ebbe és rá jövök h innen van ^-^

  2. ja és még annyi h nincs olyan hogy egy kávéhoz 2 kiöntő tejet habosítasz egyszerre is meg lehet csinálni csak érteni kéne hozzá és olyan se hogy “a kiskanál segítségével nagyon lassú mozdulattal, a kanalat a pohár egyik szélének támasztva, ráöntjük a pohár falára” nem rakunk kanalat a pohárba semmi féle képpen..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük