Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan készítsünk kreatív jelmezeket?

Hogyan készítsünk kreatív jelmezeket?

A farsangi időszak azt jelenti, hogy jelmezeket kell felhúzni, amit a legtöbben szeretnének minél különlegesebbre venni. Ez azt jelenti, hogy saját ötletekkel kell előállni, és lehetőleg saját megvalósítással is. Ehhez nem minden esetben kell nagy kézügyesség, bár aki ért a tűhöz vagy a varrógéphez, az kész csodákat is tud alkotni. Sok szülőnek nagyon fontos ráadásul, hogy az iskolai rendezvényeken a gyerekeik különlegesek legyenek. Ezzel bátorítják is őket az önállóságra, népszerűek lesznek és könnyebben szereznek barátokat, ismerősöket. A legjobb, ha még a megvalósításba is be tudjuk vonni őket. Hogy milyen feladatokat lehet rájuk bízni, az persze életkorfüggő.
A legfontosabb, hogy a tervezési szakaszba mindenképp vonjuk be őket. Ha az interneten keresgélünk, rá tudnak bökni azokra a jelmezekre, kosztümökre, amik kifejezetten tetszenek nekik. A házilag kivitelezett verzió persze biztosan nem lesz ugyanolyan, de a gyerekeknek nem is ez kell, hanem hogy beleélhessék magukat a szerepekbe.
A legkisebbek esetében dekorálhatjuk a hétköznapi ruhácskákat pomponokkal, virágokkal, gombokkal, sálakkal, ezek nem balesetveszélyesek, nem akadályozzák a kicsiket a mozgásban sem. Nagyon aranyos kisbárány, kiskacsa vagy felhőjelmez hozható így össze, esetleg pici balerina tüllsálak segítségével.
A nagyobbaknak kartonból is sok mindent kitalálhatunk, és bevonhatjuk őket a festésbe, ragasztásba is. Még ha nem is lesz annyira tökéletes, mint a nyomdában készült verziók, a készítésbe való bevonás segít a gyerekeknek még jobban beleélni magukat a kitalált szerepekbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sminket válasszunk?

Mindig az alkalomhoz illően pingálja ki magát. Egyénit, dögöset, hogy mindenki irigyelje, amikor tekintetével végig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük