Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan készítsünk környezetkímélő vízkőoldót házilag fillérekből?

Hogyan készítsünk környezetkímélő vízkőoldót házilag fillérekből?

Napjainkban egyre inkább és egyre többen ébrednek rá, hogy környezetünk védelme nagyon fontos. Ezzel párhuzamosan alakult ki az a nézet, hogy a felesleges vegyszerek földbe és vízbe juttatása nagyon ártalmas a környezetünkre, így ránk és egyben egészségünkre is, hiszen az erős vegyi anyagok alkalmazásakor különböző ártalmas gőzök, adott esetben gázok keletkeznek, amelyek belélegzése nem kellemes és bizonyára nem tesz jót légutainknak. Ezen problémák megakadályozásának érdekében érdemes elővenni nagymamáink és dédnagymamáink házi praktikáit, amelyeket hatékonyan vetettek be a háztartásaik vezetése, így a vele járó takarítás közben is.
Most egy nagyon hatékony, környezetkímélő vízkőoldószert próbálhattok ki, ha követitek a leírást, ami ráadásul nagyfokú hatékonysága mellett még olcsó is.
A recept a következő. Vegyél egy spriccelő fejjel ellátott flakont. Engedj bele 4-5 dl lehetőleg vizet és a vízben oldj fel két púpozott evőkanál citromsavat. Érdemes langyos vizet használni a gyorsabb oldódás érdekében. Ha a sav teljesen feloldódott tekerd a flakonra a spriccelő fejet és már indulhatsz is a fürdőszobába megvívni harcodat a lerakódott vízkővel. Ha sérülések vannak a bőrödön vigyázz, hogy ne menjen rá az oldatból, mert nagyon marni fogja.
A végeredmény csillogó vízkőmentes felület környezetkárosítás és mérgező gázok-gőzök belélegzése nélkül. Remélem sokan kipróbáljátok és így egyre többen fogjuk védeni a már vegyszerektől “haldokló” Földünket.
Sok sikert kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük