Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készítsünk kiegészítőket a babának?

Hogyan készítsünk kiegészítőket a babának?

A babaholmik nagyon drágák, különösen azok lehetnek a színes, mintás, textilből készült kiegészítők. Szerencsére ezek nagy részét otthon is el tudjuk készíteni. Akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha olyan anyagot választunk, ami egyáltalán nem szöszölődik, illetve nem foszlik az anyag széle. Nagyon sokféle színben kapható puha és biztonságos polár anyag, így célszerű ezt választani. A foszlós anyagok szélét vissza kell hajtani és úgy letisztázni, hogy a szálak ne bújhassanak ki. Polár esetében nem is muszáj rögzíteni a széleket, az is elegendő lehet, ha a varrógéppel egy csíkot varrunk a rögzítendő minta szélére vagy közepére.

A baba fejlődését jól szolgálja, ha színes, változatos minták veszik körül. Az első időszakban ez még csak a figyelme lekötésére alkalmas, később már tanulhatjuk vele rajtuk az állatokat, számokat, formákat és színeket. Készítsünk tematikus játékokat és kiegészítőket, például tenger mintás játszószőnyeget, színeket felsoroló, rágható textil könyvecskét, számozott zsebekkel ellátott játékgyűjtőt.

Válasszunk hozzá puha, vastag alapot, amire a figurákat rögzíthetjük. Legyen hozzá hátlapja is, a kettő közé pedig tegyünk közbélést, ami jól jöhet, ha a hűvös padlóra terítjük a takarót.
Szintén nagyon alkalmasak a kötött darabok, amiből készíthetünk kis kardigánt, sapkát, babakocsis takarót, tutyit is változatos színekben és formákban. Ehhez ne használjunk újrahasznosított fonalat, hanem mindenképp új fonalat vásároljunk. Kapható kifejezetten babafonal is, ami nem szöszölődik, így sokkal biztonságosabb, nem jelent problémát, ha a baba a szájába veszi és rágja az anyagot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Óvodaválasztás szempontjai

Az óvodaválasztás a legtöbb család számára nagy fejtörést okoz, hiszen általában- ha a gyermek nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük