Kezdőlap » Kert » Hogyan készítsünk kerti gyerekjátékokat?

Hogyan készítsünk kerti gyerekjátékokat?

Egy kert megtervezésekor és berendezésekor mindig számolni kell vele, hogy gyerekek fogják-e használni. Még ha nem is sajátok, akár rokonok, barátok csemetéinek is érdemes egy kis teret engedni. Ehhez a leggyakoribb eszköz általában a homokozó, ami nem feltétlenül biztonságos a macskák miatt, és a megfelelően nagy fűfelület.
A játékokat kiegészítőként szokás a kertbe helyezni. Ha kicsi a keret, akkor marad a labda, a tollasütő, esetleg egy focikapu, ha bőven tudunk szánni rá, akkor hatalmas fa játszóvárat is össze lehet hozni. Kicsi keretből azonban sokkal kreatívabb dolgokat is ki lehet hozni, ha a táblás és egyéb társasjátékokra gondolunk.
Ha van egy kevés maradék beton vagy lapos kő, ami az építkezésből, felújításból maradt, akkor készítsünk belőle amőbát, de lehetőleg nagyobbat, mint a 3×3, a 4×4 már sokkal jobb esélyt ad a korrekt győzelemre. Ha nagy helyünk van, akkor sakktáblát is kirakhatunk, amin nem csak a nagyon összetett sakkot lehet játszani, hanem még ezernyi más dolgot is, a dámától a nyuszikázásig. A stratégiai játékok fejlesztik a gyereket, egyben a szabadban is tartózkodnak, emelgetik a bábukat, tehát egy kis fizikai mozgás is van benne.
Néhány színes festékszóróval is nagyon fel lehet dobni a kerti játékot: könnyen festhetünk vele a fűre twister lepedőt utánzó köröket, ki nevet a végén-t és más hasonlókat. Ezekhez a játékokhoz bábuként nem kell feltétlen nagy, színes, drága dolgokat beszerezni, használhatunk kavicsokat, plüssöket, vagy a műanyag kugliszett darabjait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük