Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk karácsonyi díszeket házilag?

Hogyan készítsünk karácsonyi díszeket házilag?

Ha szeretünk minden évben új díszeket aggatni a karácsonyfára vagy úgy általában a lakásban más-más hangulatfokozó elemeket elhelyezni, de nem szeretnénk vagyonokat áldozni rá, hogy boltban szerezzük be őket, bátran kísérletezzünk otthon!
Olyan ötleteket adok, amik nem pénzigényesek (időt azért kell rájuk szánni), a háztartásokban megtalálható alapanyagokból készül.
Az egyik legegyszerűbb és nagyon is karácsonyi dísz a szárított narancskarika. Jól mutat a fán és bárhol, ahova fel tudjuk lógatni. Nem kell hozzá mást tennünk, mint egy vagy több narancsot kb fél centiméter vastag szeletekre felvágni, és cérnaakasztóra, vagy drótra akasztani őket, és várni, míg maguktól kiszáradnak. Addig is kellemes narancsillatot árasztanak.
Gyűjtsünk tobozokat! Ezeket fújjuk le hóspray-vel, vagy ha van otthon valamilyen metál színű festékszóró (például arany, vagy ezüst), akkor azzal.
Ha a műanyag palackok alját levágjuk (azt a részt, ahol a hullámos talpa van), és befestjük kékre, és fehérrel úgy húzunk rá csíkokat, hogy az hópihék mintájára hasonlít, már kész is a saját hópelyhünk.
Egy kicsit alapanyag-igényesebb ötlet: kreatív boltokban vehetünk hungarocell gömböket. Ha ezeket teletűzdeljük flitterekkel (ragaszthatjuk, vagy a lyukas flitterek esetében felbökhetjük őket a gömbre sok-sok gombostű használatával – ezek persze később így el is távolíthatók) nagyon csillogó karácsonyfadíszt kapunk.
Fújjunk fel egy lufit, tekerjük körbe sokszor fonallal vagy kötöző madzaggal, de azért szellősen fedjük be, és a madzagot kicsit ragasztózzuk meg (csak leheletnyit, hogy száradása után megkeményedjen tőle a madzag). Majd a lufit bökjük ki. A lufi nélkül marad egy csak hézagos fonalszálakból álló üres gömbünk. Több színből is megvalósítható. A lufik kárba vesznek, de az eredmény nagyon dekoratív!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyen egészséges az ünnepi menü?

A karácsony remek alkalom arra, hogy felrúgjuk a fogyókúránkat, általában ilyenkor az emberek többsége hajlamos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük