Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk karácsonyi dekorációt szórakozva?

Hogyan készítsünk karácsonyi dekorációt szórakozva?

A karácsonyi készülődést nem lehet időben elkezdeni. Ezt mindenki tudja, mégis évről évre abba a hibába esünk, hogy az utolsó pillanatban loholva, kapkodva készülünk a karácsonyra, és mire ünnepi díszbe kellene öltöztetni a szívünket, addigra már alig élünk, és legszívesebben 3 napig aludnánk.

A karácsonyi dekoráció is fontos része a karácsonynak. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a kezünk ügyébe kerülő giccses és drága díszeket összevásárolni, mert az utolsó pillanatban ez látszik a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásnak.

Viszont játszva erre is készülhetünk előre, ráadásul fillérekből. Ha gyermek van a családban, akkor még örömtelibb a készülődés. A hosszú, sötét téli órákat remek mókaként tudjuk eltölteni a különböző dekorációk készítésével, és így karácsonyra biztosan időben lesz gyönyörű egyedi díszítésünk.

Én most karácsonyi poháralátétek készítését osztanám meg veletek. Biztosan minden háztartásba vannak régi CD lemezek. Amik már porosak, karcosak, lejátszhatatlanok, de még nem volt alkalmunk kidobni vagy leselejtezni. No ezeket a lemezeket tudjuk felhasználni. Szükségünk lesz még szép karácsonyi szalvétákra egy ecsetre és dekupázs ragasztóra. Ezt bármelyik kreatív boltban be lehet szerezni, de ha nincs más megoldás, egyszerű házilag kikevert csirizzel is dolgozhatunk.

A lemezeket kenjük le a ragasztóval. A szalvétát szedjük szét rétegeire, és a legfelső mintás réteget ragasszuk a CD lemezre, és kívülről is kenjük át. Óvatosan, hogy nehogy szakadjon a szalvéta. Ezután tegyük félre száradni. Mikor tökéletesen kiszáradt, akkor lehet igazítani a széleket, kivágni a közepét, és már kész is a karácsonyi alátétünk.
Ha mindkét felét díszítjük (természetesen az első oldal száradása után!), akkor akár egy damillal fel is lehet lógatni, fel lehet fűzni őket, vagy karácsonyfa dísz is készülhet belőle! Ha nagyon belendülünk, bármi egyebet is díszíthetünk ezzel a technikával. Befőttes üveget mécses tartónak, ajándékos dobozkát, sütis tálat, cserepet, ami csak eszünkbe jut!
Jó szórakozást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük