Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk karácsonyfa díszt egyszerűen?

Hogyan készítsünk karácsonyfa díszt egyszerűen?

Egyre nagyobb sikereknek örvendenek a saját kezűleg készített díszek, dekorációs tárgyak. Egyediek, szívhez szólóak és nem utolsó sorban pénztárca kímélőek is, ami egy fontos szempont lehet a közelgő ünnepek előtt. A következőekben egy rendkívül egyszerű technikát ismerhetünk meg, melyből egy kellemes délutáni, vagy hétvégi program is kerekedhet a család számára. A dísz elkészítéséhez néhány narancsra és pogácsa, vagy mézeskalács szaggatókra van szükségünk. Amennyiben nem állnak ilyen eszközök a rendelkezésünkre, használhatunk késeket, szikéket is, melyek segítségével bármilyen formát kialakíthatunk a héjakból.

Első lépésként hámozzuk meg a narancsokat, ügyelve arra, hogy ne sérüljön a felszíne. Ha kész, akkor terítsük ki a héjakat és kezdődhet a móka a különböző szaggatókkal. Ha egyedi formákra vágyunk, akkor alkalmazhatunk sablonokat is, melyeknek mentén körbe vághatjuk. A kész formák tetejébe fúrjunk egy lyukat, majd azon vezessünk át egy kis madzagot, amiből akasztót készítünk. Akasszunk fel néhány darabot egy jól látható helyre, így máris lakásunkat díszíthetik saját, vagy gyermekeink alkotásai.

A többi díszt pakoljuk tálcára, és helyezzük a fűtőtest tetejére, melytől isteni narancs illat fog keringeni otthonunkban. Ha pikánsabb, vagy ünnepibb illatra vágyunk, akkor tűzhetünk néhány szegfű szeget is a narancshéjakba, melyektől még dekoratívabbá válhatnak a díszek is. Érdemes fém tálcát használni, hogy véletlen se történjen baleset. Forralt vízbe is dobhatunk néhány darabot, melytől szintén narancs illatban fürdőzhet a ház.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük