Kezdőlap » Karrier » Hogyan készítsünk jó prezentációt?

Hogyan készítsünk jó prezentációt?

A PowerPoint egyszerű program, de egy jó előadást készíteni nehéz. Mikor a bemutatóra készülünk, ne felejtsünk el, ügyelni arra, hogy ne csak egy diákra osztott másolat legyen. Dolgozni kell vele, de megéri, mert legtöbbször pont a külalak és az előadásmód veszi el a jó végeredményt.

Miközben dolgozunk, legyen egy külön lapon összeszedett jegyzetünk. Minden diához a szöveg nagyja a lapunkon szerepeljen. A dián pedig főleg nevek, fogalmak, dátumok és képek szerepeljenek. A külön lap több munka, de így spórolhatunk a helyen és jobban figyel ránk a közönség ahelyett, hogy a kis betűket próbálná olvasgatni. Minden előadásnál elmondják, de még mindig gyakori hiba a sok, kis betű a dián.

A képhez igazítsuk a szöveget. A szöveget el tudjuk mondani mi is, de a képet látni kell. Ha nincs hely, akkor animációval adjuk hozzá a diához, így akkor jelenik meg, mikor tényleg szükség van rá. Ezzel is jól irányíthatjuk a közönség figyelmét.

A bemutató dizájnja nem kell, hogy valami nagyon extrém és csillogó legyen. A sok animációba, össze-vissza ugráló képekbe és szövegekbe csak mi is belezavarodunk. Viszont a sima háttér unalmasabbá teszi a bemutatót és így csökkenti a rá háruló figyelmet.

Végül pedig olvassunk és beszéljünk sokat. A leírt jegyzeteket olvassuk fel, de ne egyhangúan. Ha valaki felolvassa az információt és a közönség úgy jegyzetel, átmegy az agyon az információ. A másolásnál kevésbe formáljuk át a látottakat fejben. Megéri a sok macera, mert egy unalmas és rosszul összerakott bemutató csak kérdéseket, meg unalmas hallgatókat eredményez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük