Kezdőlap » Ital » Hogyan készítsünk ízletes forralt bort?

Hogyan készítsünk ízletes forralt bort?

Már eléggé lehűlt a levegő és már szinte mínuszok repkednek oda kint, de ne tartson vissza minket attól, hogy elmenjünk egy kicsit sétálni a barátainkkal.
Egy jó kis friss hűvös levegő nagyon is jó. Ilyenkor már vannak a városokban vásárok, ahol behálóznak bennünket a kürtöskalács és forralt bor illatok. Mielőtt nyakunkba vennénk, a vásárokat elkészíthetjük otthon is a forralt borunkat és elvihetjük egy termoszban is akár. Meghívjuk egyik barátunkat, így még hangulatosabb is lesz, és együtt elkészítjük.

Egy nagyon ízletes forralt borhoz, mindenképpen minőségi palackozott bort vegyünk, nem kell túl drágára gondolni, na, de még is érezzük a szőlőt. Nos, kell 3 palack jó bor (lehet fehér is), 5 evőkanál méz, 3 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 1 egész szerecsendióhéj és fél bögre szárított alma. A bort, lassú tűzön melegítsük fel, majd mikor már felmelegedett beletesszük a fűszereket és forrásig főzzük, amikor már forr, akkor kivesszük belőle a fűszereket és már ihatjuk is.

Merjük ki egy pohár méretű bögrébe és mehetünk is megnézni az ünnepi díszítésbe ragyogó várost, vagy csak sétálhatunk egyet a barátunkkal a parkban. Nagyon hangulatos ünnepi hangulatot teremt és romantikus is. Az elkészítése elég egyszerű és finom is, meg bőven jut belőle mindenkinek, ha egy nagyobb társasággal készítjük el. Akár díszíteni is lehet, mondjuk egy szárított narancs szelet a pohár szélére, vagy egy egész fahéjat állítani a pohárba. Mondhatni, hogy decemberben már hagyománynak számít a forralt bor fogyasztása egy kis kürtöskaláccsal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük