Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk illatos díszeket a lakásba 20 perc alatt?

Hogyan készítsünk illatos díszeket a lakásba 20 perc alatt?

Közeledik a karácsony, éppen ezért ideje, hogy a lakást is karácsonyi hangulatba varázsoljuk. A karácsonyi hangulatot nem csak a díszekkel tudjuk előidézni, hanem az illatokkal is.

Milyen illatok jellemzik a karácsonyt? Ilyenkor főleg a narancs, a fahéj, az alma és a fenyő illat jellemző. Tehát milyen díszeket készítsünk, hogy ezek az illatok terjengjenek a lakásunkban.

Tipikus ünnepi díszünk a narancsból, a szegfűszeggel díszített egész narancs. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak szükségünk van pár narancsra és 1 csomag egész szegfűszegre. Az egész narancsba csak bele szúrkáljuk a szegfűszegeket, a feldíszített illatozó narancsokat beletesszük egy karácsonyi tálba és már kész is az illatozó asztaldíszünk.

Egy lapos tálra helyezzünk néhány fenyőágat, erre helyezzünk rá pár almát, diót, és saját kezűleg készített díszített mézeskalácsainkat. Így egy újabb asztaldíszünk van percek alatt.

Ha a gyertyákat kedveljük inkább, akkor erre is van gyors megoldás. Helyezzünk egy vastag gyertyát egy fatál közepére, melyet illatozó gyümölcsökkel és fűszerekkel tegyük körbe. Érdemes csillagánizst, fahéj rudakat és szárított narancsdarabokat elhelyezni a tálra.

De ha inkább a függő díszeket kedveljük, akkor inkább almából, szárított narancsszeletekből, tobozokból és fahéj rudakból. Az alapanyagokat fűzzük fel egy damilra és akasszuk ki.

Helyezzük az almákat egy tálba és a tetejére tegyünk néhány fahéjat, melyet masnival átkötünk. A dohányzóasztalunk tökéletes dísze lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük