Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk húsvéti tojást nyuszifülekkel?

Hogyan készítsünk húsvéti tojást nyuszifülekkel?

A húsvéti tojásfestés talán már nem is olyan nagy ördöngösség, egyedivé varázsolni a tojásokat sem az, egy kis kreatív fantázia és kézügyesség kell hozzá csupán, és persze a hozzávalók.
Először is nézzük, mi kell hozzá:
• Olló
• Ragasztó, erre legcélszerűbb egy ragasztópisztoly, de a pillanatragasztó is gyors kötést biztosít, viszont ezzel óvatosan bánjunk.
• Tojásfestő toll, ami azért célszerű, mert ebben az esetben a kivágott nyuszi fülét is éppolyan színre színezhetjük, mint magát a tojást. Kaphatóak vékony és vastagabb tollak, többféle tetszetős, és divatos színben. Ne feledjük, hogy a nyuszi szemét milyen színre szeretnénk, ilyen színű festőtoll is legyen előkésítve.
• Mignonos kosárka, vagy kisméretű süteményes kosárka
• Vattapamacsok, az orr és a nyuszi-pompon elkészítéséhez
• Szükség szerint festett tojások
• Krepp papír (színe választható, de a zöld ajánlott, hiszen a füvet szeretnénk imitálni), illetve vékony fehér kartonpapír

Először is, tervezzük meg, mekkora méretű és formájú nyuszifüleket szeretnénk, nem árt egy sablont készíteni, amit minden nyuszi fülhöz használhatunk. Amennyiben ez megtörtént, vágjuk ki a kívánt mennyiségű fülecskét. Fontos: a nyuszi füleit még fel kell ragasztani, a tervezést is ennek alapján készítsük el.
A krepp-papírból vágjunk olyan méretű darabokat, amelyek beleillenek a süteményes kosárkába, a papír felett hagyjunk 1-1,5 cm-es részt, ez a rész fog kilátszani. A levágott papírdarabokat 2 cm mélyen vagdossuk be, az elejétől a végéig.
Ha készre festett tojásokat használunk,akkor a tojás színével megegyező, vagy azzal harmonizáló színnel színezzük be a nyuszi fülecskéit. Ha tojásfilccel dolgozunk, akkor a tojás beszínezése után a fülekkel folytassuk, és rakjuk félre, hogy ne keveredjenek.
Ha mindet beszíneztük, fogjunk egy tojást, rajzoljunk rá gombszemeket, és ehhez mérten kezdjük ráragasztani a füleket. Ezután apró gombolyagot gyúrjunk a vattapamacsból, ez lesz a nyuszi orra, majd egy nagyobb gombolyagot a szemekkel ellentétes oldalra ragasztunk, ez lesz a nyuszi pomponja.
A krepp-papírokat óvatosan helyezzük el a süteményes papírba, oldalait ragasszuk össze, esetleg magát a krepp-papírt is, a süteményes kosárka aljához.
Az elkészült nyuszikat helyezzük a süteményes-füves kosárkába.
Köthetünk szalagot is a tojás köré, majd az egészet egy díszes tálcára, vagy mély üvegtálba helyezzük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyen egészséges az ünnepi menü?

A karácsony remek alkalom arra, hogy felrúgjuk a fogyókúránkat, általában ilyenkor az emberek többsége hajlamos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük