Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk hóembert, ha nincs hó?

Hogyan készítsünk hóembert, ha nincs hó?

Kedves kis hazánkban decemberben ritkán esik a hó. Pláne ritka a fehér Karácsony. A globális felmelegedés ebben az irányban nem érzékelteti hatásait, pedig ennek nagyon örülnénk.
De mit tegyünk, ha mégis kellene egy hóember? A felnőttek ugyan el tudják képzelni az életüket nélküle, viszont a pici gyermekek kevésbé. Itt is látszik, hogy a fontossági sorrend szubjektív.
Az ügyes szülők készíthetnek hóembert saját kezűleg is. Ehhez nagyon jó alapokat ad a papírmaséból készült golyó. Általában rengeteg reklámújság áll rendelkezésünkre (ha mégsem, akkor a szomszédok boldogan segítenek majd nekünk ebben), így legalább nemes célt szolgálnak majd. Ezekből a reklámújságokból tapétaragasztó segítségével készíthetünk hatalmas golyókat. Az alaphoz szükségünk van egy nagy lufira. Ez lesz majd a formánk. A lufi felfújt állapotában 30-40 cm-es átmérőjű legyen.

Ezt játékboltokban be tudjuk szerezni. A felfújt lufira készítjük el a papírmasé rétegeket. Száradás után kivehetjük belőle a lufit (kipukkasztva), de teljesen felesleges. A lufi egyik részének szabadon kell maradnia. Ez lesz majd a golyó „talpa”, így nem fog felborulni a hóemberünk. Készítünk még két ilyen golyót, de a középső golyónk már csak 20-30 cm-es legyen, a legkisebb pedig 10-20 cm-es, viszont minden golyónak legyen egy kis „alja”, mert így lehet legjobban egymáshoz illeszteni.
A hóemberünk két keze 1-1 hungarocell golyó lesz. Ezt hobbiboltokban nagyon olcsón be lehet szerezni. Ha van kedvünk, ezt is csinálhatjuk kis lufival „kibélelt” papírmaségolyóból. A hungarocell faragható, ez akkor fontos, ha a hóemberünk kezébe akarunk valamit „adni”. Adhatunk rájuk egy szalmakalapot vagy kartonból csinálhatunk fekete cilindert. Narancssárgára festett papírmasé lehet az orra, feketére festett a szeme. Egyébként szem formájú gombot textilüzletekben lehet kapni. Nagyon kedves lesz a hóemberünk arca tőle.
Egyre vigyázzunk! A papírmasé száradási ideje minimum egy hét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük