Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan készítsünk higiénikusan ételeket?

Hogyan készítsünk higiénikusan ételeket?

A higiéniára nem csak az otthonunk takarításánál kell figyelnünk, hanem az ételkészítésnél is, vannak itt is fontos szabályok, amelyeket be kell tartanunk ahooz, hogy a kedvenc, finoman elkészített ételek ne okozzanak különféle megbetegedéseket. Az étel készités során fontos, hogy a környezet is tiszta és kórokozó mentes legyen.
A saját higiéniánk is fontos szempont, mossunk mindig kezet, mielőtt hozzálátnánk a konyhai munkához. Ha hullik a hajunk használjunk hajfogó hálót, így megelőzzük, hogy esetleg az ételbe kerüljön, sőt érdemes kötényt használni, mely egyrészt ruhánkat óvja, másrészt pedig nem engedi, hogy bármilyen szennyeződés belekerüljön ruhánkról az ételbe. A főzés előtt és után mindig rakjunk rendet a konyhába, a feleslegessé vált edényeket mosogassuk el, és tisztítsuk, fertőtlenítsük a felületeket. A húshoz és a zöldségekhez használjunk külön vágódeszkát és ha elvégeztünk a munkával alaposan tisztítsuk és fertőtlenítsük le őket.
A hűtőszekrényt is mindig tartsuk rendbe, külön tároljuk a tojást, a húsokat, és a zöldségeket is. Fertőtlenítsük a hűtőt is folyamatosan és figyeljünk arra, hogy ne legyen romlott étel, vagy zöldség benne. A dátummal ellátott élelmiszereket, a dátum lejárta után vigyük ki a kinti kukába dobjuk ki. A kisgyermekek etetésére, vagy itatására szánt vizet forraljuk fel, ha csapból használjuk. Az ételeket főzzük meg alaposan, hisz a főzéssel elpusztulnak a kórokozók, így biztosak lehetünk benne, hogy az az étel, amit fogyasztunk egészséges és teljesen kórokozómentes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védekezzünk a kórokozók ellen?

A több száz kórokozó, amely körbe vesz minket vezethet bakteriális vagy vírusos megbetegedéshez a családban. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük