Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk filléres karácsonyfadíszeket?

Hogyan készítsünk filléres karácsonyfadíszeket?

Ha szeretnénk valahogy feldobni a karácsonyfánkat az költséges lehet. Ha csak apró díszekkel egészítenénk ki a repertoárt, akkor érdemes barkásasztalhoz ülni és magunk elkészíteni azokat. Ez jó tipp lehet akkor is, ha nem tudjuk mivel lefoglalni a gyerekeket a nagy ünnepi lázban.

Régi, bevett szokás, hogy mézeskalács figurákat akasztunk az ágakra. A megsütött figurákat cukormázzal dekoráljuk. Ha szeretjük a vidám színeket, ételfestékkel színezzük a mázt. Ha nem esszük meg, akkor nyugodtan bevethetünk csillámport, gyöngyöket is a díszítésnél.

Ha szeretnénk megspórolni az egész napos sütést és díszítést, akkor biztosan akad a lakásban egy jó minőségű, vastag kartonpapír. Egy kis barna festék, és készen is van a „tészta”. Kivágjuk a kívánt formákat és fehér filccel, vagy festékkel dekorálhatunk is! Kis masnikkal, szalagokkal még kedvesebbé tehetjük a figurákat!

A száraztészta is kitűnő alapanyag lehet. Csőtésztából könnyedén csillagokat tudunk formálni egy kis ragasztó segítségével. Cérnára fűzve készíthetünk hópelyhet, füzért, kis repülőt, angyalkát. Végezetül fessük le arany vagy ezüst színnel. Színes gyöngyökkel, szalagokkal, csillámporral a többi díszünkhöz igazíthatjuk őket.

A sütésnél szép egészben maradt dióhéjakat arany színűre festve készen is van az apró dísz. Ha színes kartonból kivágunk egy madárkát, két oldalára egy-egy fél diót ragasztva, kis szárnyas díszünk lesz. Csillag alakzat közepére ragasztva is jól mutat.

A hétvégi kirándulás során gyűjtött tobozokat se hagyjuk kis a jóból. Arany, ezüst, vagy színes festékkel lefestve már akaszthatjuk is fel a fára. Kis vattapamacsot ragasztva az aljára egy Télapót kapunk.
Színes kartonpapírból hajtogathatunk dobozkákat. Szalaggal kössük át őket, szép masnit alkossunk a tetejére. A gyerekek filcekkel dekorálhatják a dobozka oldalát, hogy egyedi díszt kapjunk.
Ezek az egyszerű ötletek nagy terhet vehetnek le a vállunkról, ha a megfelelő pillanatban előkapjuk őket. Ha nem tudtuk mit ajándékozzanak az oviban a gyerekek a dadusnak, vagy mivel lepjük meg kollégáinkat, osztálytársainkat, a kézzel készített díszek kedves ajándékok lehetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük