Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készítsünk elő egy szilveszteri rendezvényt?

Hogyan készítsünk elő egy szilveszteri rendezvényt?

Kerülhetünk olyan helyzetbe az évek alatt, hogy felkérnek minket egy szilveszter éjszaka megszervezésére: esetleg tagjai vagyunk egy nagyobb szervezetnek vagy a baráti társaságunk dönti el, hogy szeretnek egy gigantikus szilveszteri bulit, egyre megy. A lényeg mindkettőnél, hogy nagyon gondos előkészítést és tervezést igényel.

Mielőtt bármibe belevágnánk, írjunk vendéglistát. Döntsük el, hogy hívhatnak e valakit magukkal a vendégeink, ha igen, akkor hány személyt. Ha ne hozzanak senkit magukkal, akkor ne felejtsünk el mindenkinek meghívót küldeni. A meghívóknak nem kell nagyon puccosnak lennie, legyen egyszerű, de lényegre törő: szerepeljenek benne a fontos részletek: hány órától hány óráig tart a rendezvény, van e beugró összeg, ha igen, akkor ez mit is tartalmaz, szükséges-e valamit magukkal hozniuk valamint lesz e valamilyen speciális program. Kérjük meg őket, hogy mindenféleképpen jelezzenek vissza akár jönnek, akár nem, hiszen ezek tudatában tudunk később tervezni.

Ha megkaptuk a visszajelzéseket, akkor a létszám és a költségvetés tudatában meg tudjuk már határozni, hogy mennyi italra és ételre lesz szükségünk. Minden helyzetben vásárlás előtt készítsünk listát árakkal együtt, hogy tudjuk, meddig mehetünk el majd. Ásványvízzel és pezsgővel sose bánjunk csínján, hiszen ezekből biztos sosem elég. Döntsük el, hogy lesz e svédasztal az éjszaka folyamán, valamint hogy mennyire korlátozzuk az egy személyre eső italfogyasztást.
A körülbelüli létszám tudatában válasszunk helyszínt az esténknek, ne legyen túl nagy a társasághoz képest, de ne is kelljen nyomorogni. Foglaljuk le jó korán, majd döntsük el, milyen evőeszközöket és poharakat használunk majd. Sokan nem kedvelik ezeken az éjszakákon a porcelán és üveg tárgyakat, hiszen ezekből csak kár származik az esetek többségében. Így ha biztosra akarunk menni, akkor műanyag tárgyakat szerezzünk be, ezt se felejtsük el belekalkulálni a költségvetésünkbe.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor még a dekorációt el kell intéznünk, válasszunk olcsó, de mutatós, egyszer használatos díszeket, hiszen ezek nagy valószínűséggel úgyis a kukában kötnek majd ki hajnalra.

Ha ezekkel elkészültünk nincs más dolgunk, mint reménykedni, hogy sikeres estének nézünk elébe és mindenre gondoltunk, amire szükség lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük