Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk egyszerűen adventi naptárat?

Hogyan készítsünk egyszerűen adventi naptárat?

A kisgyermekes családokban az ünnepvárás mindig sok izgalommal jár. Novemberben megjelennek az üzletekben a karácsonyi díszek, a csoki mikulások. Az adventi naptár nagy izgalom a gyerekeknek, s kézzel foghatóbbá teszi a várakozási időt.

Adventi naptárat vehetünk készen is, de sokkal izgalmasabb, ha magunk készítjük el. A gyerekek szívesen segítenek, persze az apró meglepetésekről magunk gondoskodjunk!
Otthon található dolgokból gyorsan, könnyen és olcsón készíthetünk adventi naptárt, s különösebb kézügyességet sem igényel.
A legegyszerűbb, hagyományos naptár a gyufásdobozos. A skatulyákat színes papírba, vagy karácsonyi mintás papírba csomagoljuk. Átköthetjük szalaggal is, akkor izgalmasabb bontogatni. Felragaszthatjuk egy kartonra, vagy ha egy nagy tálba helyezzük őket, lehet kutatni mindig a következő számot.

Papírgurigát is becsomagolhatunk, akár elvághatjuk kisebb- nagyobb méretűekre is. Ezeket egymás mellé rakva, megszámozva felragaszthatjuk egy kartonra. Ha van türelmünk különböző színekre fessük, rá ablakokat, és szintén papírból háztetőt. Így egész kis városunk lesz, melyben mind a 24 házikó apró meglepetést rejt.

Gyorsan elkészülünk az adventi naptárral, ha kis zsákokba rejtjük az ajándékot. Zsákot sem kell venni, csak vágjunk ki köröket karácsonyi anyagból (rossz terítőből, anyagdarabokból), esetleg krepp papírból. Helyezzük a közepére a meglepetést és kössük össze. A zsákocskákat akár egy kifeszített madzagra, akár parafa táblára is feltehetjük.

Nagyobb gyerekeknél borítékba is tehetünk meglepetést: egy-egy idézetet, aprópénzt vagy jó tanácsot. A borítékok akár a postaládába is érkezhetnek naponta.
Saját magunk is kitalálhatunk egyszerű adventi naptárat, s megkérdezhetjük gyerekeinket is, nincs-e ötletük? Bizonyára sok érdekes gondolatuk van, s lelkesek a megvalósításában is.
Meglepetésként sokféle apró ajándékban gondolkodhatunk. Az édességek listája kimeríthetetlen, de tehetünk a naptárba matricát, kicsi játékokat, radírt, diót, aszalt gyümölcsöt, pici színezőt, kulcstartót, kislányoknak egy-egy hajcsatot, karkötőt is.
Ha végképp nincs időnk, és energiánk adventi naptárat készíteni; ellenben van gyerek a háznál: tegyünk 24 apróságot egy nagy zsákba, amelyből a gyerek minden nap húzhat egyet. Ez is nagy élmény, s könnyebbé, érdekesebbé teszi az ünnepvárást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fessünk hagyományosan tojást?

A mai világban számos lehetőségünk, és technikai kellékünk van arra, hogy tojásokat fessünk, néha percek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük