Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készítsünk egyszerű párnát a háziállatoknak?

Hogyan készítsünk egyszerű párnát a háziállatoknak?

A kutya- és cicapárnák szinte végtelen változatban kaphatóak az üzletekben, de tény, hogy a gyári verziók rendkívül drágák, és persze csak a tapasztalat mutatja meg, hogy mennyire tartósak.
Macskák esetében talán nem olyan rossz a helyzet, de egy kutya, főleg, ha fiatalabb korban lévő, és még rág, hát elég hamar tönkreteheti a tízezrekért vásárolt fekvőhelyet. Azzal is számolni kell, ha nem lesz kibelezve a matrac, akkor nagyon hamar tele lesz szőrrel, kosszal, esetleg nyál- és ételfoltokkal. Érdemesebb a lelki nyugalmunk végett olyan megoldást találni, ami olcsó és gyorsan pótolható.
A legegyszerűbb egy régi, foltos vagy megunt, de nagyjából még ép pulóverből fekhelyet barkácsolni. Ehhez először is varrjuk be a pulóver nyakát. Szebb eredményt kapunk, ha a kifordított pulóver nyakán egyszerűen végigmegyünk a varrógéppel, vagy tűvel spirálformában körbeöltögetjük. Tehát nem kell nagy gyakorlat hozzá. Ha kifordítjuk a pulóvert, a varrás és a nyak vastag szegélye így eltűnik. Tömjük ki a pulóvert teljesen maradék rongyokkal, matracszivaccsal, vagy bármi hasonlóval, amin puha fekvés esik majd. A két ujjat egy kicsit masszívabbra, keményebbre is megtölthetjük, ezek lesznek majd ugyanis a fekhely szélső „falai”. Ha elkészültünk, varrjuk be a pulóver derekát is. Kis ügyességgel itt is el lehet takarni a varrást, de az sem baj, ha nem megy, mert a következő lépésben eltakarhatjuk.
A kiterített, kitömött pulóver karjait fogjuk meg, és egy madzaggal vagy szalaggal kössük be az ujjak végét jó szorosan. A két szalag szabadon lógó szárait szorosan kössük össze, így a két kart karikába fűztük. Igazítsuk úgy, hogy épp körbeöleljék a fekvő felületet, és már el is készültünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük