Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készítsünk egyszerű nadrágot a babának?

Hogyan készítsünk egyszerű nadrágot a babának?

Egy-egy kisbabára való pamutnadrág darabja könnyedén lehet jó pár ezer forint is. Alighanem örül, aki akár használtan is, de ki tudja őket hozni néhány száz forintból. Most mutatok egy még ennél is költséghatékonyabb megoldást: varrjuk meg őket mi magunk, meglévő anyagokból!

Az egyszerű pamut babanadrágokhoz a legmegfelelőbb alapanyag a kiselejtezett póló. Ezek rendszerint majdnem 100%-os pamutból vannak, a gépi kötésnek köszönhetően azonban nagyon rugalmasak, így nem lesznek kényelmetlenek a kicsinek. Ha nincs elég maradék, régi póló otthon, akkor a használt ruházati üzletekben is vásárolhatunk, egy XL-es darabból már ki lehet hozni egy nadrágocskát, és marad még anyag másra is.
A megtisztított pólókat terítsük ki, és vágjunk ki belőle “nadrágszármintákat”. Ezt bizonyára mindenki ismeri: kivágásával egy fél nadrágszár készül el, megjelenése pedig: egyik oldalon egyenes, ez lesz a szár külső comb felőli oldala, a másik oldalán viszont a fenék magasságában a csípőbőségnek megfelelően széles, majd köríves formában összeszűkül. Négy darab ilyen formára lesz szükség egy-egy babanadrághoz. Nyugodtan lehetnek egyformák, mert a pelenka akkora helyet foglal elöl és hátul is, hogy jelentős méretbeli különbség nem lesz.

A kivágott darabokat a nyúlós anyagokhoz ajánlott, előre-hátra mozgó öltésekkel varrjuk össze a varrógépen. A szárak alját szegjük le, a derékra pedig készítsünk egy kis alagutat, amibe gumit fűzünk.
Ne feledkezzünk meg az elkészült darabok alapos mosásáról sem, mielőtt a kicsikre adjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Újszülött – Az első hónap

Az első napok és az első hónap. Az újdonság varázsa. Ugyan 9 hónapja hordod a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük