Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készítsünk egyedi szappant?

Hogyan készítsünk egyedi szappant?

A szappankészítés nem csak azért nagyon jó ötlet, mert egyedi dolgokat lehet készíteni, hanem azért mert közben újra lehet hasznosítani a régit illetve pénztárca kímélő. Mik szükséges a szappan készítéséhez?
Elsősorban glicerin szappantömbök, többféle állagban, formában, és kiszerelésben kaphatóak, de teljesen megfelelő régi kiszáradt szappan újraolvasztása is. A díszítésnek a képzelet szab határt. Nagyon is különleges és kellemes meglepetés, ha nem figurákkal díszítjük, hanem egy vallomással, amit úgy kell belehelyezni a szappanba, hogy még olvadt állapotában félig töltjük a kiönteni kívánt formát, és egy papírra beleírjuk, nyomtatjuk, amit szeretnénk közölni a másikkal. A papírt minden esetben lakkozzuk két rétegben, és csak száradást követően tegyük bele az olvadt szappanba, minél vékonyabb annál egyszerűbben marad meg középen. Nagyon figyeljünk arra, hogy lehetőleg ne nagy területet foglaljon el, hiszen a szappan ott könnyebben szétválik.
Amint megvan a papírunk benne, akkor töltsünk rá a szappanunkra, de nem rakjuk még tele a formánkat. Amikor kissé megszilárdult, akkor már feltölthető teljesen. Keményedés utána pedig csomagolható és ajándékozható. Különböző formákat készíthetünk, egyrészt, ha figyelmesek vagyunk és újrahasznosítjuk, amit egyébként kidobnánk például tejfölös dobozt, tejes dobozt, konzerves dobozt.
Arra ügyeljünk, hogy a dobozok legyenek mindig tiszták, és a biztos öntés kedvéért fóliával béleljük ki. Illatos szappant is készíthetünk, ahhoz illat és aromaanyagokat legegyszerűbben hobbiboltokban tudunk beszerezni. Mentát, citromot, gyömbért akár saját magunk is készíthetünk, de ez meglehetősen hosszú folyamat, ilyenkor befőttes üvegben az adott növényből teszünk, felöntjük olajjal, teljesen mindegy a befőttes üveg mérete, a lényeg annyi, hogy mindenképp hagyjunk szellőző légréteget, ami körülbelül az üveg méretéhez képest egy negyednyi része legyen. Olajnak használhatunk illatmentes masszázsolajat, de akár olíva olajat is. Az olajos növény szuszpenziót, 3 hétig, illetve minimum addig, amíg az olaj színe teljesen meg nem változik tartjuk, naponta át kell lötyögtetni kicsit, hogy átmozgassuk a növényeket. Aztán a glicerines szappanolvadékhoz hozzáadva illatosíthatjuk azt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük