Kezdőlap » Étel » Hogyan készítsünk egyedi csokoládétáblát?

Hogyan készítsünk egyedi csokoládétáblát?

Mostanában nagyon divatos egyedi díszítésű és ízesítésű csokoládétáblákat ajándékba vásárolni. Kis ügyességgel és vállalkozó szellemmel hasonló táblákat otthon is elkészíthetünk.
Először is gondoljuk át, hogy milyen ízesítésnek örülne a megajándékozott, esetleg, ha feliratot szeretnénk rá, akkor azt fogalmazzuk meg. Ha rövid a szöveg, akkor nagyobb darabú anyagokból is kirakhatjuk, ha nagyon sok, akkor inkább vásároljunk speciális sütemény díszítő cukormázat, ezt könnyű felvinni a csőrös tubusból, amiben árusítják.
Az alaphoz magas kakaótartalmú, minőségi csokoládét vásároljunk. Olvasszuk meg vízfürdő fölött a táblát. Készítsünk elő egy alkalmas edényt az új tábla kiöntéséhez. Olyan edényt válasszunk, ami tökéletesen lapos, és a méretét megfelelőnek tartjuk. Nem probléma, ha nem pont téglalap alakú, a forma változhat a sima lekerekített saroktól az egészen különleges formákig. Azzal mindenesetre számoljunk, hogy hogyan lesz a legkönnyebb becsomagolni.
Vajazzuk ki az edényt vékonyan, majd öntsük bele az edénybe a félig-meddig kihűlt csokoládét. Legyen éppen csak langyos, de azért még eléggé folyós. Nem muszáj tökéletesen elteregetni, kb. fél óra alatt magától is eléggé elterül. Ha már nagyjából kihűlt, de a felület még kissé puha, ráhelyezhetjük a díszítést: darált mogyorót, diót, mandulalapokat, cukrozott virágszirmokat, apró cukorkákat, drazsékat, elkészíthetjük a tervezett feliratot is.
Helyezzük tálastul a hűtőbe, de ügyelve arra, hogy tökéletesen vízszintben álljon, nehogy az egyik oldal vastag, a másik vékony legyen. Miután teljesen megdermedt, borítsuk ki a tálból. Hogy biztos ne törjön el, és ne pattogjon le a díszítés, törölközőt helyezzünk alá. Ha nem jönne, óvatosan pattogtassuk meg az edényt.
A csomagoláshoz használjunk áttetsző fóliát, a két végén zárjuk le egy-egy cellux darabbal. Kössük át szalaggal, vagy színes kartonból kivágott övet ragasszunk a közepére.
Tökéletesen egyedi és nagyon elegáns.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük