Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készítsünk egyedi babaruhákat?

Hogyan készítsünk egyedi babaruhákat?

Különösen a nyári ruhácskák elkészítése nagyon könnyű a folyamatosan gyűjtött maradék textíliákból.
A legkisebbek számára nagyszerű lehet egy egyszerűen csak átalakított fehér rugdalózó is. Készíthetünk szimplán csak egy hímzést rá valamilyen vicces felirattal, de ügyeljünk, hogy nagyon szépen legyen letisztázva a hátoldalon, nehogy a csomók, kilógó szálak irritálják a baba bőrét.
Egy kicsit talán már nehezebb kivitelezni a rugdalózóra varrt csinos szoknyácskát, mert úgy kell megoldani, hogy ne szorítsa el a baba derekát. A legegyszerűbb varrógépekkel is lehet pamut varrásához való, rugalmas öltésekkel dolgozni. Mérjük le a baba derekát, és a rugdalózó anyagához hasonló rugalmas pamutból szabjuk ki a szoknyarészt. Legyen bő, harang alakú, hogy szabad mozgást biztosítson, de ne legyen túl hosszú, nehogy beakadjon a kicsi lába, és főleg ne tudjon az arcára borulni, ami fulladáshoz vezethet.
Szegjük le körben a kivágott anyagot, majd varrógéppel, rugalmas öltésekkel, vagy kézzel, laza öltésekkel varrjuk fel a ruha derekára. Ugyanezt a kis ruhát kiegészíthetjük különféle díszítésekkel. Tehetünk rá például zsebeket, kertészkantárt vagy kötény alakú felsőrészt.
Kisfiúk részére nadrágot varrjunk. Ez a lábközi varrás miatt nem fog elmozdulni, ezért nem muszáj hozzáerősíteni egy rugdalózóhoz. Vegyük le a baba méreteit, és varrjunk egyszerű, bő, szűkítések nélküli nadrágot. Ezt több dolog is a baba derekán tarthatja, például fűzhetünk gumit a derekába, vagy varrhatunk tépőzárat, gombot az elejére. Fiú nadrágra is szerelhetünk kertészkantárt. Ezeket mindig úgy alakítsuk ki, hogy elöl párhuzamosan fussanak, hátul pedig keresztezzék egymást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük