Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk díszeket narancshéjból és színes szalagból?

Hogyan készítsünk díszeket narancshéjból és színes szalagból?

Nemsokára itt a Karácsony, ilyenkor már időnként fel-felbukkan fejünkben a karácsonyfadíszek gondolata.
Van, aki előre eltervezi, hogyan is fog kinézni az idei karácsonyfája, és ennek megfelelően vásárol. Van, akit teljesen hidegen hagy a téma, s azt aggatja a fára, ami tavaly is megvolt már. Viszont van olyan is, aki saját maga szereti elkészíteni a díszeit. Ez kisgyermekekkel karöltve mulatságos feladat, mert jó megfigyelni, hogy gyermekünk mennyire kreatív.

Az alábbi dísz elkészítésébe is be tudjuk őket vonni, s bizony meglepődhetünk fantáziájukon, amely sokszor bennünket, felnőtteket is túlszárnyal.

A narancs héját megpróbáljuk úgy leszedni, hogy a legnagyobb alapterületű legyen. Ehhez egy nagyon éles kés kell és türelem. A narancshéj közepébe vágunk egy jókora csillagot, a külső íveket levágjuk egy nekünk tetsző formára, majd kilyukasztjuk ott, ahol a „teteje” van, s belefűzünk cérnát. Csinálhatunk kör alakút, angyalka formájút, csillagokat, fenyőfa alakút, bármit. Amikor elkészültünk, akkor ki kell szárítani. Ha a cérnát el felejtettük belefűzni, száraz állapotban is pótolhatjuk, de akkor már csak tűvel tudjuk átfűzni rajta.

Színes karácsonyi szalagokból készíthetünk nagy masnikat. Ehhez a legjobb az a szalag, amelynek a két szélében vékony drót van, mert formázni lehet őket. Rendkívül nagy választékban kaphatók. A masnik akkor lesznek mutatósak, ha az összeállítás után egy hasonló színű, 1 cm széles szalaggal külön átkötjük őket. A fenyőfánk széleire „dobáljuk”.

Aztán a masni színével harmonizáló gyöngyboával alulról felfelé spirális ívben díszítjük még a fánkat. A karácsonyfánk égősora szivárványszínű pompával fog bennünket megajándékozni cserébe.
A narancs színével együtt az arany és a bordó szín különböző árnyalatai látványosak. A fehér égősor pedig kiemeli ezek harmóniáját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük