Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan készítsünk dekoratív válaszfalat ?

Hogyan készítsünk dekoratív válaszfalat ?

Mondjuk skót kockásat, ami valóban egyedivé teszi lakásunk díszítését és nem is ördöngősség az elkészítése . A vízszintes csíkok a festőhenger szélességének felelnek meg, a függőleges csíkok pedig kicsit keskenyebbek , hogy illeszkedjenek a panelek szélességéhez.
A vékony vonalak a fehér sávok közepén futnak át,és a sávok között is fut egy vonal. Válasszuk szét a paneleket vagy gondoskodjunk arról , hogy azok szilárdan álljanak, de lefektethetjük a földre is , ha úgy jobban kézre esik. Készítsük elő a felületet és vigyünk fel mindkét oldalára néhány réteg sárga matt emulziót. Húzzunk végig egy vonalat minden panel közepén, majd egy másik vonalat a panelek mindkét oldalán fél henger szélességben.
Állítsuk be a henger szélét egy vezetővonalhoz, hengereljünk egy fehér csíkot lefelé, minden panel mindkét oldalán. Húzzunk a henger szélességének megfelelő, vízszintes csíkot a panelek alján, és további vonalakat-dupla hengerszélességenként-egészen a panelek tetejéig. Hengerrel húzzunk minden vonal alatt egy fehér csíkot. Rajzoljunk egy vonalat minden fehér csík közepe mentén lefelé ellenőrizzük vízszintezővel. Rajzoljunk vonalakat a csíkok között középen , fessük át zölddel. Amikor megszáradt, matt akril lakkal vonjuk be.
A vonalakat festhetjük például olajzöldre, mert az általában illik majdnem minden színű bútorhoz. Ha a válaszfalat napsütéses fekvésű szobában szeretnénk használni, akkor a kockák festéséhez válasszunk inkább valami sötétebb színt, ez jobban kiemeli a szoba hangulatát és kissé karakteresebbé teszi azt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük