Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk dekoratív papír hópelyhet?

Hogyan készítsünk dekoratív papír hópelyhet?

Remek karácsonyi dekoráció lehet egy hópehely és amellett, hogy igazán jól mutat semmi más nem kell hozzá csak egy darab papír és egy olló! Az egész varázslatosságát az adja, hogy ahogyan nincs két ugyanolyan valódi hópehely úgy nehéz két teljesen ugyanolyan papír hópelyhet készítenünk, nincs két egyforma kézmozdulat.
Egy barátomtól tanultam a most következő technikát, aki hagyományosan minden karácsonykor a gyerekekkel együtt tonna számra gyártja a hópelyheket. Tehát ezen dekoráció elkészítését nyugodtan bízhatjuk a srácokra is, hatalmas kézügyesség és halálos mérgek nem kellenek hozzá, viszont az eredmény szemet gyönyörködtető lehet.

1. Az A4-es papírlapból csináljunk négyzetet. A levágott fecnit tedd el, jó lesz egy kisebb hópehelyhez.
2. A négyzetből hajtsunk egy háromszöget, majd az így kapott háromszöget hajtsuk félbe egyszer, hogy egy kisebb háromszöget kaphassunk.
3.Fordítsd úgy a háromszöget, hogy a ‘nyitható’ oldala balra a másik pedig jobbra nézzen. Ezek után képzeletben osszuk három részre a háromszöget. A jobb kezed felé eső csücsköt hajtsd be a képen látható módon, tehát úgy, hogy a régi csücsök túl lógjon a az alsó oldalon.
4. Hajtsuk rá a baloldali csücsköt is, így egy nyílhegyet kapunk.
5. A nyílhegy alja egy halfarok szerű rész lesz, ezt egy határozott, szabályos, egyenes vágással távolítsuk el, hogy újra egy egyenlő szárú háromszöget kaphassunk.
6. Vágjunk a háromszög mindkét (egyenlő hosszúságú ) oldalába tetszőleges mintákat, kis lyukakat, cikk-cakkot, félkört, ami jólesik!
7. Hajtogassuk szét, gyönyörködjünk kicsit benne, helyezzük fel az ablakra, a falra vagy egy képeslapra, majd kezdjük el gyártani a következőt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük